Μ. Θραψανιώτης: «Προβληματική και ανεφάρμοστη η Υπουργική Απόφαση για την αναβάθμιση των νοσηλευτικών υπηρεσιών»

2:54 μ.μ. - Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022
02:08 μ.μ. - Τρί, 23/54/2022
Image: Μ. Θραψανιώτης: «Προβληματική και ανεφάρμοστη η Υπουργική Απόφαση  για την αναβάθμιση των νοσηλευτικών υπηρεσιών»

Αναφορά για τον υπουργό υγείας

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου, σχετικά με την Υπουργική Απόφαση «Αρμοδιότητες – Καθήκοντα Νοσηλευτών -τριών των Νοσοκομείων και των λοιπών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ καθώς και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «για να μπορέσει να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των νοσηλευτών-τριων» πρέπει “να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με νοσηλευτές-τριες τουλάχιστον ώστε να καλυφθούν τα κενά των οργανικών θέσεων και ότι «θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ και ειδικά στα περιφερειακά όπως αυτά του νομού Λασιθίου, όπου υπάρχουν κλινικές που διαθέτουν στη δύναμη τους μόνο ένα νοσηλευτή ΠΕ ή ΤΕ εκτός από την προϊσταμένη και όλοι οι υπόλοιποι νοσηλευτές είναι ΔΕ…», και μεταξύ άλλων προτείνουν τροποποίηση της Υ.Α. «ώστε να  περιλαμβάνονται οι νοσηλευτικές πράξεις που διδάσκονται στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση βοηθών νοσηλευτικής με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών» καθώς και την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσηλευτών, την ενοποίηση του Νοσηλευτικού κλάδου και τη θεσμική κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.