Ληστεία Creta Maris: Η πρόταση του Εισαγγελέα για τους ληστές με τα καλάσνικοφ

12:59 μ.μ. - Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
12:12 μ.μ. - Τρί, 11/59/2018
Image: Ληστεία Creta Maris: Η πρόταση του Εισαγγελέα για τους ληστές με τα καλάσνικοφ

Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας για τους ληστές με τα καλάσνικοφ και την απόπειρα στο Creta Maris

Εκδικάζεται από τo Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου του «Creta Maris» είχε λάβει χώρα στις 12 Ιουνίου του 2015 ή ληστές με τα καλάσνικοφ όπως έγιναν γνωστοί.
 
Στο εδώλιο κάθονται ένας 32χρονος Κρητικός, ένας 36χρονος από την Αρμενία.
 
Ο Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος 33χρονος Ρεθυμνιώτης για τη ληστεία του Creta Maris και μια ακόμη ληστεία. Δεν πρότεινε όμως το ίδιο και για την κατηγορία της απόπειρας κατά αστυνομικών.
 
Για τον Αρμένιο πρότεινε να κριθεί ένοχος για 5 ληστείες που έτσι κι αλλιώς έχει ομολογήσει και μια απόπειρα ληστείας.
Η απόπειρα ληστείας
 
Η αποτυχημένη απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου του “Creta Maris” είχε λάβει χώρα στις 12 Ιουνίου του 2015 και αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” της έκνομης δράσης των “ληστών με τα καλάσνικοφ”, που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2012. Μετά την επίμαχη ληστεία, οι συνολικά τρεις ληστές ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, που επιχείρησαν να τους συλλάβουν. 
Ακολούθησε καταιγισμός πυρών, με δύο από τους ληστές να τραυματίζονται σοβαρά: Πρόκειται για τον 32χρονο Κρητικό, αλλά και έναν ακόμη ημεδαπό, ο οποίος δε θα καθίσει μεθαύριο στο εδώλιο.
 
Ο τρίτος άνδρας που πήρε μέρος στην απόπειρα ληστείας στο “Creta Maris” είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο κεφάλι. Έκτοτε παραμένει σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, αφού είχε πέσει σε κώμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ποινική διαδικασία έχει ανασταλεί για τον εν λόγω άνδρα.
 
πηγή neakriti.gr