Λιμεναρχείο Ιεράπετρας: Πρόσκληση σε εθελοντές για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ρύπανσης

3:03 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020
03:06 μ.μ. - Πέμ, 11/03/2020
Image: Λιμεναρχείο Ιεράπετρας: Πρόσκληση σε εθελοντές για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ρύπανσης

Σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες

Σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες (ΠΔ. 11/02 (Α’ Ο6)), στα τοπικά σχέδια έκτακτης ανάγκης (LOCAL CONTINGENCY PLAN-LC.P.) των κατά τόπους Λιμενικών Αρχών περιλαμβάνεται παράρτημα με πινάκα που περιέχει στοιχεία ιδιωτών που μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αναφορικά με περιστατικά ρύπανσης της θάλασσας.

Κατόπιν τούτου και στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, η Υπηρεσία απευθύνει πρόσκληση σε όσους ιδιώτες πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά σε έκτακτα περιστατικά ρύπανσης της θάλασσας.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές που επιθυμούν να ενταχθούν στο Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Ρύπανσης (CCP) του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα (28420) 22294-89996 και στο email ierapetra@hcg.gr προκειμένου να μας δηλώσουν τα στοιχεία τους.