Λέκκας: «Δεν αποκλείεται ισχυρός μετασεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη»

2:46 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
02:05 μ.μ. - Παρ, 22/46/2020
Image: Λέκκας: «Δεν αποκλείεται ισχυρός μετασεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη»

"Πιθανός ένας δυνατός μετασεισμός που θα κλείσει αυτή την σεισμική ακολουθία, συνέπεια της σύγκρουσης Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής πλάκας"

Έτσι θα κλείσει η μετασεισμική ακολουθία των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου.

Σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter, κατέγραψε σήμερα στις 06:40 ώρα Ελλάδος το σεισμολογικό δίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 451 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 78 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, με εστιακό βάθος 10,1 χιλιόμετρα.

Για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία μετά το μεγάλο σεισμό στις 2 Μαΐου, μιλά στο Ράδιο 98.4 ο Καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, αναμενόμενη από τους σεισμολόγους.

Επισημαίνει ότι οι μετασεισμοί είναι εκατοντάδες αλλά τις περισσότερες φορές δεν γίνονται αισθητοί λόγω της έντασης τους, χωρίς να αποκλείει ένα ισχυρότερο μετασεισμό της τάξης των 5,7 Richter, που θα κλείσει αυτή την ακολουθία, συνέπεια της σύγκρουσης Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής πλάκας.

neakriti.gr