Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και το καλοκαίρι στον Δήμο Ιεράπετρας

8:47 π.μ. - Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022
08:06 π.μ. - Πέμ, 30/47/2022
Image: Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και το καλοκαίρι στον Δήμο Ιεράπετρας

Το Καλοκαιρινό ΚΔΑΠ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ θα λειτουργήσει Ιούλιο και Αύγουστο – Δικαιολογητικά εγγραφής

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, έλαβε άδεια μεταξύ άλλων και για τη λειτουργία καλοκαιρινού κέντρου δημιουργικής απασχόλησης (καλοκαιρινό ΚΔΑΠ) .

Το Καλοκαιρινό ΚΔΑΠ Ιεράπετρας θα λειτουργήσει στον όμορφο και οικείο χώρο του 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για τους μήνες ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Ωράριο λειτουργίας από 7:00 έως 15:00 Δευτέρα με Παρασκευή, απελευθερώνοντας γονείς για την αγορά εργασίας, με δημιουργική εποπτευόμενη απασχόληση των παιδιών τους.

Δίνεται η δυνατότητα και 4 ωρης απασχόλησης 7:00 έως 11:00 ή 11:00 έως 15:00.

Στο ΚΔΑΠ μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Για τη φιλοξενία θα υπάρχει οικονομική εισφορά.

Σκοπός του Καλοκαιρινού ΚΔΑΠ Ιεράπετρας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της καλλιέργειας του αθλητισμού, στην αγάπη για τη φύση, στην οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με δραστηριότητες όπου παιδιά και στελέχη δεν γίνονται παθητικοί αποδέκτες προαποφασισμένων προγραμμάτων αλλά δημιουργοί σε μια δημοκρατική μικρή κοινωνία.

Το Καλοκαιρινό ΚΔΑΠ Ιεράπετρας για την εκπλήρωση του σκοπού του, όπως αυτός περιγράφεται παραπάνω, προβλέπεται να παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

Δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας σ’ ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας και σωματικών δραστηριοτήτων.

Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα τις ώρες λειτουργίας του Καλοκαιρινού ΚΔΑΠ να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης χωρισμένα σε ομάδες με βάση την ηλικία τους με θέματα όπως:

Εικαστικά (Ζωγραφική- Κατασκευές-Κολάζ)

Μουσικοκινητικά – παραδοσιακά παιχνίδια.

Παραδοσιακοί χοροί

Σκάκι

Θεατρικό Παιχνίδι- θεατρικές παραστάσεις

Υπολογιστές και ορθή χρήση τους- παιγνίδια

Ομαδικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα

Περιβαλλοντική αγωγή

Αθλητικές δραστηριότητες

Ατομικές δραστηριότητες κ.α.

Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων τα ΚΔΑΠ έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν ή και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών..

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΔΑΠ από 30/6 έως 6/7στα γραφεία του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δημοκρατίας 31 2ος όροφος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:ierapetra.gov.gr & Τηλεφ 2842022200 εσωτερικό 383 &385

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά για εγγραφή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ιεράπετρας

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου (σε περίπτωση προσκόμισης πιστοποιητικού από άλλη χώρα, αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση). Σε περίπτωση που η χώρα καταγωγής δεν εκδίδει έγγραφο οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει να κατατεθεί οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση με επίσημη μετάφραση. Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται η προσκόμισή του, και τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο μερών. Το πιστοποιητικό οι γονείς μπορούν να το αναζητήσουν από την δ/νση https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia .

2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα την παρ. 3 του άρθρου 8 του Ν. 3194/2003 (A΄ 267), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (Α΄ 8). Εφόσον σχετικό Ατομικό Δελτίο έχει ήδη εκδοθεί για την υποβολή του στην σχολική μονάδα που φοιτά το παιδί, είναι δυνατόν να προσκομίζεται αντίγραφό του.

3. Ε1 και Εκκαθαριστικό έτους 2022 (για εισοδήματα 2021) (σε περίπτωση υποβολής ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων, προσκομίζονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο συζύγων). Σε περίπτωση που δεν έχει εκκαθαριστεί ή κατατεθεί η φορολογική δήλωση, θα πρέπει να κατατεθεί Υπεύθυνη Δήλωση με τα εισοδήματα κατά προσέγγιση που πρόκειται να δηλωθούν και να κατατεθεί το εκκαθαριστικό Σημείωμα με την έκδοση του.

Για τους µη υπόχρεους σε υποβολή φορολογικής δήλωσης κρίνεται απαραίτητη η βεβαίωση απαλλαγής από την εφορία. (Σημείωση: μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα www.gsis.gr). Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αυτό αποδεικτικό φορολογικό έντυπο θα απορρίπτονται.

Δικαιολογητικά εργασίας (και για τους δυο γονείς)

Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα:

1. Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης.

2. Βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), το είδος της απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στην θέση εξαρτημένης εργασίας, που η/ο ενδιαφερόμενη/-ος κατέχει η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία στην περίοδο εγγραφής ή βεβαίωση από τον εργοδότη ότι πρόκειται να εργασθούν σε διάστημα ενός μηνός με προσδιορισμό του ύψους αποδοχών.

Για εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ΟΤΑ &ΝΠΔΔ αυτών:

Βεβαίωση εργασίας πρόσφατη και σε περίπτωση συμβασιούχων κι η σύμβαση αυτών.

Για ελεύθερους επαγγελματίες

1. Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ..

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

Άνεργοι γονείς

Κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής σε προγράμματα και βεβαίωση του Ο.Α.Ε.Δ. – Δ.ΥΠ.Α. σε περίπτωση επιδόματος ανεργίας.

Εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες

1. Βεβαίωση από τον εργοδότη με σφραγίδα κι υπογραφή που θα δηλώνεται η ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης και το χρονικό διάστημα αυτής, το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στην θέση εξαρτημένης εργασίας, που ο/η ενδιαφερόμενη/ος κατέχει η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία στην περίοδο εγγραφής.

2. Αντίγραφο εργοσήμων τουλάχιστον 3 μηνών εντός του 2022.

Για τον πρωτογενή τομέα (αγρότες)

Βεβαίωση ασφάλισης από τον Ο.Γ.Α. (για το έτος 2021) ή βεβαίωση ότι έχουν καταβληθεί ή ρυθμιστεί οι οφειλές ή βεβαίωση εγγραφής στον ασφαλιστικό φορέα.

Εργαζόμενοι ή απασχολούμενοι σε οικογενειακή επιχείρηση του/της συζύγου ή των γονέων χωρίς ασφάλιση (σχετικός νόμος 4075/2012)

1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας, τα καθήκοντα κι η οποία θα πρέπει είναι υπογεγραμμένη και να έχει σφραγίδα της επιχείρησης.

2. Αν στη φορολογική δήλωση δεν παρουσιάζονται εισοδήματα του/της απασχολούμενου/-ης, θα προστίθεται στο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα το ετήσιο εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη (7.000 ευρώ)

Συμπληρωματικά δικαιολογητικά (ανάλογα με την περίπτωση και τα δηλούμενα στην αίτηση στοιχεία)

1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα (εάν δεν προκύπτει από το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης).

2. Διαζευκτήριο ή Αίτηση Αγωγής Διαζυγίου (εάν δεν προκύπτει από Πιστ/κο Οικογ. Κατάστασης ή την Φορολογική Δήλωση (Ε1) κι απόφαση επιμέλειας τέκνων.

3. Βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής (για γονείς βρεφών/νηπίων που είναι φοιτητές ή σπουδαστές Α’ κύκλου σπουδών ).

4. Στρατιωτική Ταυτότητα σε φωτοαντίγραφο.

5. Πιστοποιητικό «Οικονομικής Αδυναμίας» ή «Κοινωνικής Προστασίας» από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου στον οποίο υπάγεται.

6. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΤΙ.Α

Μαρία Σακαδάκη

* Φωτογραφία αρχείου