Λασίθι: 452 μαθητές από τα ΓΕΛ και 233 από τα ΕΠΑΛ στη μάχη των πανελλαδικών

8:26 π.μ. - Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021
08:06 π.μ. - Τετ, 02/26/2021
Image: Λασίθι: 452 μαθητές από τα ΓΕΛ και 233 από τα ΕΠΑΛ στη μάχη των πανελλαδικών

Έρχονται συνεχώς νέες οδηγίες για τις πανελλαδικές και τα μέτρα covid

Λήγει σήμερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου το διδακτικό έτος 2020-2021 και μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο προϊστάμενος β/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας λόγο για μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας ευχαριστώντας όλους, μαθητές , εκπαιδευτικούς γονείς για τη συνεργασία.

Αναφορικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις είπε ότι αυτές τις ημέρες ως Διεύθυνση προετοιμάζονται ώστε όλα να πάνε καλά με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου. Ως προς τα διαδικαστικά , θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα πανελλαδικά που θα διασφαλίζει ακόμα περισσότερο την ομαλή μετάδοση των θεμάτων χωρίς τον κίνδυνο διαρροών. Ένα θετικό στοιχείο που υπάρχει για τον νομό Λασιθίου είναι ότι μετά από προσπάθειες της διεύθυνσης β/βάθμιας προστέθηκε ένα ακόμα εξεταστικό κέντρο στον Άγιο Νικόλαο.

Στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν από τον νομό 452 παιδιά από τα Γενικά Λύκεια και 233 από τα ΕΠΑΛ του νομού. Οι προφορικά εξεταζόμενοι είναι 26 μαθητές από όλο τον νομό που θα εξεταστούν στον Άγιο Νικόλαο. Στο σχολείο θα πρέπει να προσέλθουν με μάσκα και self test. Επειδή είμαστε σε στάδιο συνεχών τροποποιήσεων και αναμένονται διευκρινιστικές εγκύκλιοι, για ό,τι νεότερο προκύψει θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, διευκρίνισε ο κ. Κατσαγκόλης.