Κύρβεια 2021 | Η ξεκαρδιστική κωμωδία "Φαύστα" του Μποστ την Κυριακή στην Ιεράπετρα

10:25 π.μ. - Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021
10:07 π.μ. - Παρ, 16/25/2021
Image: Κύρβεια 2021 | Η ξεκαρδιστική κωμωδία "Φαύστα" του Μποστ την Κυριακή στην Ιεράπετρα

Στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στις 21:30

Η ομάδα εκτός των Τειχών παρουσιάζει....

..... την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου ( Μποστ)

Φαύστα. Η κλασσική πλέον ιλαροτραγωδία του Μποστ με τον εξωφρενικό δεκαπεντασύλλαβο και την σουρεαλιστική της πλοκή παρουσιάζεται από τον θίασό μας σε μια καινούρια ‘ανάγνωση’. Σύγχρονες πινελιές χιούμορ μαζί με την υπέροχη ‘αντιγλώσσα’του Μποστ, ευφάνταστοι χαρακτήρες, επίκαιρα σχόλια ,ζωντανή μουσική και αρκετές ανατροπές υπόσχεται η παράσταση της ομάδας εκτός των Τειχών.

Το έργο, αν και μας έρχεται από την δεκαετία του ‘50, δεν έχει επάνω του ούτε μία ‘ρυτίδα’. Η αιχμηρή σατιρική ματιά του Μποστ συναντά το ομολογουμένως σουρεαλιστικό σήμερα σε ένα τρελό γαϊτανάκι γέλιου και θεατρικής πανδαισίας. Μια λαϊκή παράσταση κατάλληλη για όλους.

Η υπόθεση του έργου: πρόκειται για μια ιλαροτραγωδία, όπου το τετράχρονο κοριτσάκι μιας οικογένειας χάνεται στη θάλασσα -το καταπίνει ένα θαλάσσιο τέρας. Κάμποσα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της μικρής ψαρεύει ένα τεράστιο ψάρι και στην κοιλιά του βρίσκουν την «απολεσθείς κόρη». Όμως, πριν καλά καλά προλάβουν να χαρούν, το κορίτσι, που μυρίζει ψαρίλα, το κατασπαράζουν οι γάτες. Αργότερα έρχεται για προξενειό μια οικογένεια, της οποίας ο γιος είχε επίσης χαθεί στη θάλασσα και βρέθηκε στο στομάχι ψαριού: αλλά είναι πολύ αργά πια....η συνέχεια επί σκηνής

Παίζουν:

Μαρία Βουρλιωτάκη

Κυριάκος Κορογιάννης

Πόπη Λουλουδάκη

Πελαγία Μουρούζη

Χρήστος Συρμακέζης

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια:Χρήστος Συρμακέζης

Σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη

Κοστούμια: η ομάδα

Φωτισμοί: Γιάννης Ζωγραφάκης

Εισιτήρια:12 και 10 ευρώ (μειωμένο) στο viva.gr

Πληροφορίες-κρατήσεις:τηλέφωνο 6942980981

facebook-Ομάδα εκτός των Τειχών