Ξεκινά η ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

1:50 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
01:02 μ.μ. - Παρ, 10/50/2017
Image: Ξεκινά η ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

725.000€ ο προϋπολογισμός του έργου

 
 
 
Η σύμβαση για την ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, ενός σημαντικού έργου που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 -2020» υπογράφηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 725.853,65 ευρώ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται τις επόμενες ημέρες, λύνοντας έτσι οριστικά τα ζητήματα στέγασης του 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο επί της οδού Λακέρδα.
 
Το νέο σχολικό κτίριο θα ανεγερθεί σε ακίνητο του Δήμου Ιεράπετρας επιφάνειας 1.783,70 τ.μ. επί της οδού Ελλήνων Ολυμπιονικών πλησίον του Κλειστού Γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα κτίριο 404,95 τ.μ. που θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, αίθουσες εργασίας, τραπεζαρία, κουζίνα, αίθουσα ανάπαυσης, wc, γραφεία, αποθήκη κα., καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου. Στον περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου προβλέπεται η δημιουργία παιδικής χαράς, καθώς επίσης και η διαμόρφωση αύλειου χώρου, παρτεριών και χώρων πρασίνου.
 
Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Κρήτη 2014 -2020» στον άξονα προτεραιότητας 3 «Ενίσχυση της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Συνοχής στην Κρήτη» και όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης δίνει τη δυνατότητα σε ένα ακόμα σχολείο του Δήμου Ιεράπετρας να στεγαστεί σε ιδιόκτητους, σύγχρονους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ικανούς να υποστηρίξουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης στις μέρες μας.
 
Όπως ανέφερε «Υλοποιώντας το πρόγραμμα που ως Δημοτική Αρχή θέσαμε για τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, μετά από πολλή δουλειά καταφέραμε να προετοιμάσουμε τις μελέτες και να εντάξουμε το εν λόγω έργο. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη δημοπράτησή του στις 4 Ιουλίου, υπογράψαμε τη σύμβαση την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και προχωράμε τις επόμενες μέρες στην έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου στην πόλη της Ιερ