Ξεκινά αύριο από το Ρέθυμνο το καινοτόμο, βιωματικό σεμινάριο «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

6:54 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018
06:05 μ.μ. - Παρ, 11/54/2018
Image: Ξεκινά αύριο από το Ρέθυμνο το καινοτόμο, βιωματικό σεμινάριο «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

Με τη συνεργασία κορυφαίων μουσικών, Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Κρήτης

Ξεκινά αύριο το απόγευμα από το Ρέθυμνο το  καινοτόμο, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την τέχνη του ρυθμού. 
Η Πρώτη συνάντηση του βιωματικού σεμιναρίου θα γίνει αύριο Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο «Ξενία» Ρεθύμνου (Νικολάου Ψαρρού 46) στις 16:30. Έχει κεντρικό εισηγητή τον μουσικό Γιάννη Παπατζανή και επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Θεατρολογίας του τμήματος Φιλολογίας στον τομέα Θεατρολογίας – Μουσικολογίας Μανώλη Σειραγάκη. Υλοποιείται σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό τμήμα της σχολής Ηλία Κουρκούτα και το εργαστήριο Κοινωνικής και Οπτικής Ανθρωπολογίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Γεώργιο Νικολακάκη.

Image-2
 
Πρωτίστως, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, χωρίς όμως να αποκλείει ενδιαφερόμενους από άλλους κλάδους, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. 
Μετά την επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση των σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών που έγιναν πέρυσι με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το πρόγραμμα ξεκινά και φέτος από το Ρέθυμνο αλλά θα εξελιχθεί και στα Χανιά και το Ηράκλειο όπου έχουν προγραμματιστεί για τις 12 και 21 Νοεμβρίου αντίστοιχα οι εναρκτήριες συναντήσεις. 

Image-1
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. 
Να σημειωθεί πως υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων και για αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: rythmoskrousta@gmail.com. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι όνομα, επώνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο επικοινωνίας.