Κρήτη: 7°C το πρωί στο Οροπέδιο - Εβδομάδα με συννεφιά και βροχές

9:34 π.μ. - Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
09:05 π.μ. - Δευ, 25/34/2020
Image: Κρήτη: 7°C το πρωί στο Οροπέδιο - Εβδομάδα με συννεφιά και βροχές

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού

Μετά τον καύσωνα και τις βροχές, η θερμοκρασία επανήλθε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη οι ψυχρές μάζες προκαλούν από αύριο Τρίτη μια περίεργη συμπεριφορά του καιρού για Μάη μήνα.

Πρόκειται για μια - ασυνήθιστη για την εποχή - μεταβολή με την ψυχρή αέρια μάζα που έρχεται από τα βόρεια, να προκαλεί μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα και μια αστάθεια στον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Τ​οπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, θα φέρουν παροδικές βροχές μικρής διάρκειας την Τετάρτη και την Πέμπτη κυρίως στα βόρεια τμήματα της Κρήτης και παράλληλα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Αναλυτικότερα: Αύριο Τρίτη αρχίζει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα κυρίως το πρωί, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος θα ανεβαίνει και πάλι γύρω στους 18 με 23 βαθμούς.

Σήμερα το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου το θερμόμετρο έδειξε μόλις 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα υπάρχει περισσότερο η αίσθηση του ψύχους, ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές ανοιξιάτικου χαρακτήρα.

Στις νότιες περιοχές της Κρήτης ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα διατηρηθούν, ενώ την Παρασκευή η ψυχρή αέρια μάζα θ’ αρχίσει να υποχωρεί δίνοντας την θέση της σε σταδιακή βελτίωση που θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να λείψει η μικροαστάθεια.

Σαφώς καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται την επόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου με τον καιρό να επιβεβαιώνει το ημερολόγιο που θα δείχνει επισήμως την έναρξη του καλοκαιριού.

ekriti.gr