Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 θάνατοι στην Κίνα, ξεπέρασαν τα 80.000 τα κρούσματα - Αυξάνονται ανά τον κόσμο

9:14 π.μ. - Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Πέμ, 05/14/2020
Image: Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 θάνατοι στην Κίνα, ξεπέρασαν τα 80.000 τα κρούσματα - Αυξάνονται ανά τον κόσμο

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 139 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (από 119 την Τρίτη) και 31 νέοι θάνατοι

Όλοι οι νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην Ουχάν, υπέκυψαν 23 ασθενείς. Ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανήλθε σε 3.012 νεκρούς.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, ανήλθε σε 80.409 στην ηπειρωτική Κίνα αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Νότια Κορέα: «Αγγίζουν» τα 6.000 κρούσματα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως κατέγραψαν 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.766.

Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), καταγράφηκαν επίσης τρεις νέοι θάνατοι.

Οι ασθενείς αυξήθηκαν έτσι σε 35 στη Νότια Κορέα. Η ασιατική χώρα αυτή συγκαταλέγεται σε εκείνες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση δημόσιας υγείας που συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας.

Πρώτο κρούσμα και στη Σλοβενία

Η Σλοβενία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας με ανάρτηση στον ιστότοπό του.

Ο ασθενής ταξίδεψε στη Σλοβενία από το Μαρόκο, μέσω της γειτονικής Ιταλίας και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας. Μέχρι στιγμής οι Αρχές της χώρας έχουν εξετάσει 352 ανθρώπους για τον ιό.

Νέα κρούσματα στην Ιρλανδία

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε έξι. Οι τέσσερις νέοι ασθενείς είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες που επισκέφτηκαν πρόσφατα την βόρεια Ιταλία.

Αλγέρια: Μια πολυμελής οικογένεια και ένας Ιταλός ασθένησαν

Εννέα νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 17.

Δεκαέξι από τα κρούσματα προέρχονται από την ίδια οικογένεια στην επαρχία Μπλίντα, περίπου 30 χλμ νότια της πρωτεύουσας Αλγέρι. Το 17ο κρούσμα είναι ένας Ιταλός.

Η οικογένεια την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε έναν άνδρα και την κόρη του, από την Γαλλία, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κατά την επιστροφή τους στην Γαλλία.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους συναντήθηκαν οι δύο αυτοί άνθρωποι κατά τη διαμονή τους στην Αλγερία.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε συναγερμό το ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία, κυρίως στην Μπλίντα και σε γειτονικές πόλεις, για την αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων.

«Η κινητοποίηση των ιατρικών ομάδων παραμένει στο ύψιστο επίπεδο», υπογράμμισε σε ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

Σουηδία: Δεκαέξι νέα κρούσματα, άγνωστο το πώς για τα 4 από αυτά

Δεκαέξι νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Στοκχόλμη, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές την Τετάρτη, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 52.

«Άλλοι 16 ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Οι προσβληθέντες νοσηλεύονται στην απομόνωση για να περιοριστεί ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης», αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας της Στοκχόλμης.

Το πώς προσβλήθηκαν οι τέσσερις από τους ασθενείς αυτούς παραμένει υπό διερεύνηση, αφού δεν φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που μολύνθηκαν στο εξωτερικό.

dikaiologitika.gr