Κορωνοϊός -Μιχελαράκης: Οι οφειλές τρέχουν παρότι καφετέριες και εστιατόρια είναι κλειστά

10:31 π.μ. - Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Πέμ, 02/31/2020
Image: Κορωνοϊός -Μιχελαράκης: Οι οφειλές τρέχουν παρότι καφετέριες και εστιατόρια είναι κλειστά

Σε καλό κλίμα η τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων επιχειρηματικών κλάδων με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Ο χώρος της εστίασης πέρασε έναν δύσκολο χειμώνα λόγω των μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος που δημιούργησε νέες συνήθειες στους πελάτες των καταστημάτων αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις μείωση του τζίρου των καταστημάτων. Πάνω που η κατάσταση πήγε να ομαλοποιηθεί και ο κόσμος να συνηθίσει στα νέα δεδομένα, ήρθε ο κορωνοϊός και έκλεισε τα μαγαζιά μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης.

Τονίζει ότι επαγγελματίες του χώρου έχουν οφειλές , ασφαλιστικές, φορολογικές, επιταγές για τα οποία ναι μεν από το κράτος παίρνονται μέτρα όπως πάγωμα ή μεταφορά επιταγών κατά 75 μέρες όμως αυτές τις οφειλές ο επαγγελματίας θα πρέπει κάποια στιγμή να τις εξοφλήσει. Πως θα γίνει αυτό όταν τα μαγαζιά τόσο καιρό δεν έχουν έσοδα και είναι άγνωστο πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος την επόμενη μέρα, εάν θα έχει χρήματα και διάθεση να καταναλώσει , εάν θα ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν κλπ . Υπάρχουν μέτρα όπως η μείωση βασικών συντελεστών ΦΠΑ στο 13% για τα οποία σε συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους και την ομοσπονδία πανελλαδικά ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμοστούν.

Αναφερόμενος τέλος στην τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες με τον Δήμαρχο Θ. Καλαντζάκη και την αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων συλλόγων , είπε ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και εκφράστηκε η διάθεση για συνεργασία. Αλλά και τα αιτήματα όπως αυτά εκφράστηκαν από τους συλλόγους, να μεταφερθούν προς τα πάνω και τα αρμόδια υπουργεία. Παράλληλα ο δήμος έλαβε μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.