Κορωνοϊός - Ιταλία: Στη «μάχη» 10.000 τελειόφοιτοι της ιατρικής χωρίς πτυχίο

9:25 π.μ. - Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Παρ, 20/25/2020
Image: Κορωνοϊός - Ιταλία: Στη «μάχη» 10.000 τελειόφοιτοι της ιατρικής χωρίς πτυχίο

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το υγειονομικό σύστημα η κυβέρνηση θα στείλει 9 μήνες νωρίτερα στα νοσοκομεία 10,000 τελειόφοιτους της ιατρικής σχολής

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το υγειονομικό σύστημα η κυβέρνηση θα στείλει 9 μήνες νωρίτερα στα νοσοκομεία 10,000 τελειόφοιτους της ιατρικής σχολής πριν δώσουν τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου τους

Τους τελειόφοιτους των ιατρικών σχολών που δεν έχουν δώσει ακόμα τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου τους ρίχνει στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού η Ιταλία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πανεπιστημίων και Ερευνών, καθηγητής, Gaetano Manfredi οι τελειόφοιτοι του φετινού έτους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κατά 9 μήνες νωρίτερα την εργασία τους στον τομέα της υγείας, με την αναστολή των υποχρεωτικών εξετάσεων για την  απόκτηση του πτυχίου τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters o υπουργός δήλωσε ότι «αυτό σημαίνει την άμεση απελευθέρωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της ενέργειας περίπου 10.000 ιατρών, η οποία θα είναι ουσιαστική στην έλλειψη γιατρών που αντιμετωπίζουμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero οι τελειόφοιτοι δεν θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορωνοϊού και δεν θα χορηγούν θεραπείες. Ωστόσο, θα κληθούν να βοηθήσουν στην ταξινόμηση, στη διενέργεια εξετάσεων, στην αξιολόγηση τυχόν ύποπτων περιστατικών και να παράσχουν υποστήριξη στο έργο των κλινικών.

ekriti.gr