Κορωνοϊός: Η ΕΛ.ΑΣ. στον δρόμο με μεγάφωνα – Έκτακτα μέτρα σε σούπερ μάρκετ

9:28 π.μ. - Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Παρ, 20/28/2020
Image: Κορωνοϊός: Η ΕΛ.ΑΣ. στον δρόμο με μεγάφωνα – Έκτακτα μέτρα σε σούπερ μάρκετ

Περιπολικά στον δρόμο θα καλούν τους πολίτες να μη συναθροίζονται και να μην κυκλοφορούν άσκοπα - Αστυνομικοί θα περιπολούν για να περιοριστεί το ενδεχόμενο ληστρικών επιδρομών

Καθοριστική θα είναι η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Advertisement

Οι αστυνομικοί, με περιπολίες, θα ενημερώνουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με μεγάφωνα, τους πολίτες για την αποφυγή συνωστισμού, προκειμένου να αποφευχθεί το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι καθοριστικό, καθώς εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας τότε θα υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είδαμε οχήματα -κυρίως της Αυτοδιοίκησης- συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων να περιπολούν με μεγάφωνα και να υπενθυμίζουν στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

Το μέτρο, όμως, πλέον θα εφαρμοστεί και στην Αθήνα άμεσα, με το μήνυμα να ακούγεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι περιπολίες πεζών και εποχούμενων αστυνομικών τόσο εμπορικούς δρόμους των Αθηνών όπου είναι κλειστά τα καταστήματα, όσο και γύρω από σούπερ μάρκετ και μεγάλα φαρμακεία. Για τα πρώτα προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο πλιάτσικο, για τα δεύτερα για να περιοριστεί το ενδεχόμενο ληστρικών επιδρομών, λόγω του υψηλού τζίρου των ημερών.

Μάλιστα, έγινε και τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λευτέρη Οικονόμου να δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, με πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα τέθηκε σε ισχύ ήδη από χθες κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Συνολικά, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 167 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 150 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έστησε στον δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ «στρατηγείο» για να πέσει στη μάχη κατά του κορονοϊού. Από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι θα ιχνηλατούν τα κρούσματα, την πορεία τους και τον κύκλο τους, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

ethnos.gr