Κορωνοϊός: Ακόμα 105 νεκροί - Πλησιάζουν τις 2.000 τα θύματα

9:35 π.μ. - Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Δευ, 17/35/2020
Image: Κορωνοϊός: Ακόμα 105 νεκροί - Πλησιάζουν τις 2.000 τα θύματα

Σε 1.770 ανέρχονται οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα, από την επιδημία της πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο ο COVID-19 - κορωνοϊός- στην ηπειρωτική Κίνα

Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 105 σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το 30ό κρούσμα κορωνοϊού

Επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν 30 άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Χθες Κυριακή οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν το 29ο κρούσμα: πρόκειται για 82χρονο Κορεάτη που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τα KCDC, εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία στη Νότια Κορέα. Κατά συνέπεια, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να υποβάλλονται σε θεραπεία. Άλλοι 408 εξετάζονται.

Ο COVID-19 εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο σε αγορά της μεγαλούπολης Ουχάν της Κίνας, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, κι έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες. Στην ηπειρωτική Κίνα, έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 1.770 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν χθες σε συνολικά 70.548. Εκτός της Κίνας, πάνω από 500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Επιστρέφουν στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Ξεκίνησε η διαδικασία αποχώρησης των Αμερικανών υπηκόων από το κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, στο οποίο βρίσκονταν σε καραντίνα, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Οι Αμερικανοί επιβιβάστηκαν σε δέκα λεωφορεία και αναχώρησαν από το πλοίο, στο οποίο έχουν καταγραφεί 355 κρούσματα του κορονοϊού, χωρίς να φύγουν από το λιμάνι, είπε ο δημοσιογράφος, ενώ μία Αμερικανίδα επιβάτισσα, που επικοινώνησε με το AFP, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ένα από τα λεωφορεία.

Η Σάρα Αράνα από την Καλιφόρνια είπε ότι θα επιβιβαστεί σε ένα από τα δύο αεροσκάφη που έχουν ναυλωθεί, προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει, όπως και οι άλλοι επιβάτες, σε καραντίνα 14 ημερών.

«Θα πρέπει να περιμένουν όλα τα λεωφορεία να γεμίσουν με το σύνολο των επιβατών προτού φύγουμε», είπε η Αράνα.

Ορισμένοι επιβάτες θα μεταφερθούν σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια, ενώ άλλοι θα μεταφερθούν στο Τέξας.

dikaiologitika.gr