Κορονοϊός: Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

7:56 π.μ. - Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020
07:03 π.μ. - Κυρ, 01/56/2020
Image: Κορονοϊός: Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε επτά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη, του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμη τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 .

Όπως ανακοινώθηκε, το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και είναι φίλη της 38χρονης, η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό στην Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα.

Το δεύτερο κρούσμα που ανακοινώθηκε το Σάββατο αφορά σε Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τελευταίο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε χθες, είναι ένας Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Αρνητικά τα δείγματα των Κρητικών που πήγαν Βενιζέλειο

Μέσα σε λίγες ώρες βγήκαν τα αποτελέσματα για την παρέα των τεσσάρων Κρητικών που πήγε οικειοθελώς στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να ελεγχθεί για κορονοϊό έπειτα από ταξίδι που είχαν κάνει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης τα οποία είναι Αρνητικά.

«Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον επικεφαλής του Ιολογικού Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί είναι Αρνητικά» τόνισε μιλώντας στην ιστοσελίδα cretapost.gr η κ. Μπορμπουδάκη .