Κοντά στους πληγέντες βρέθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου Ι. Πλακιωτάκης

8:44 π.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Δευ, 04/44/2019
Image: Κοντά στους πληγέντες βρέθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου Ι. Πλακιωτάκης

Με κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκά κονδύλια να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών

Τις περιοχές του νομού Λασιθίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 6ης Απριλίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

NL105629

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8  ο κ. Βουλευτής τόνισε ότι ζούμε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής οπότε θα πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση στους εθνικούς επιχειρησιακούς μας μηχανισμούς για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και καταστροφών. Αποδεικνύεται ότι η περιοχή μας δεν ήταν σε ετοιμότητα να τα αντιμετωπίσει. Παρόλα αυτά και στις τρεις περιοχές Ιεράπετρα, Μακρύ Γιαλό, Σητεία ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών παρά το ότι υπάρχουν ακόμη περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

NL105620

Ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, επιχειρήσεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα τουριστική περίοδο  αλλά και μεγάλες ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευση. Παράλληλα  πολλές καταστροφές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο ενώ κινδύνεψαν και μνημεία όπως η γέφυρα  των Μουρνιών. Προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κρατική μέριμνα διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις όχι μόνο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά και το ταμείο αρωγής της Ε.Ε. και ήδη η Περιφέρει ετοιμάζει σχετικό φάκελο.

DSC-3730

Ο κ. Πλακιωτάκης  μάλιστα όπως ανέφερε σε συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση  του ζήτησε να κινητοποιήσει άμεσα όλο τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποδεσμευτούν και να διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι στους Δήμους Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή αλλά και να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή  στήριξη και βοήθεια προς τους κατοίκους.

DSC-3717
 
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στην πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης που σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει τεθεί προς διαβούλευση μετονομάζεται σε Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σημείωσε ότι δεν φτάνει μόνο να ονοματιστούν σχολές , αυτό που χρειάζεται είναι να εξασφαλιστούν οι πόροι και το απαιτούμενο προσωπικό και ότι άλλο κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η εύρυθμη  λειτουργία τους.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πλακιωτάκη: