Κοινή συνισταμένη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Λασιθίου το αυτοδιοίκητο και η κάλυψη κενών θέσεων

10:51 π.μ. - Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016
10:10 π.μ. - Τρί, 11/51/2016
Image: Κοινή συνισταμένη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Λασιθίου το αυτοδιοίκητο και η κάλυψη κενών θέσεων

Έρχονται Γενικές συνελεύσεις (συνεντεύξεις Τσικαλουδάκη - Μανουσάκη)

Επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης , καρδιολόγος. Μιλώντας στον ΗΧΩ  αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και σχολίασε την υφιστάμενη κατάσταση  τονίζοντας ότι οι ανάγκες σε προσωπικό παραμένουν. Με αφορμή και τα θέματα που θέτουν στην γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σημείωσε ότι  ως εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ του αυτοδιοίκητου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και πως είναι χρήσιμο όποτε κρίνεται αναγκαίο να γίνεται μια τροποποίηση  του Οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου δεδομένου ότι οι ανάγκες αυξάνονται ή κατά διαστήματα διαφοροποιούνται.  Είπε ακόμη ότι  από τη Διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων έχουν σταλεί έντυπα προς συμπλήρωση στους Διευθυντές κλινικών προκειμένου να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων . Τέλος ότι προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις σε Ιεράπετρα και Σητεία ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για θέματα που τους απασχολούν και ότι σε γενικές γραμμές κινούνται στο  ίδιο πλαίσιο με τους  εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αφού τα θέματα που τους απασχολούν είναι κοινά και οι διεκδικήσεις για την αναβάθμιση και των δυο Νοσοκομείων συνεχής 
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κ. Γ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητηθούν στη Γενική τους Συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν είναι :
-Προτείνεται η άρση της διασύνδεσης του Νοσοκομείου με τα άλλα Νοσοκομεία του νομού και η παραμονή του ως αυτόνομο ΝΠΔΔ
-Προτείνεται η αύξηση των κλινών στις 200 από 180 με αντίστοιχη αύξηση των θέσεων προσωπικού, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΠΔ 87/1986.
 -Προτείνεται ο διαχωρισμός του τμήματος παραϊατρικού προσωπικού σε δύο επιμέρους τμήματα (ακτινολογικού και μικροβιολογικών – βιοχημικών εργαστηρίων.
 -Προτείνεται η επανασύσταση θέσεων που είχαν καταργηθεί με τη διαθεσιμότητα (οδηγών, τηλεφωνητών) και η αύξηση του αριθμού των θέσεων καθαριστριών, εστίασης, πλυντηρίων, τεχνικού προσωπικού ώστε μελλοντικά να μπορεί να σταματήσει η ανάθεση εργασιών του Νοσοκομείου σε εργολαβίες.
 -Προτείνεται να αρθεί ο αποκλεισμός των πτυχιούχων τεχνολογικής εκπαίδευσης από θέσεις ευθύνης, με καθιέρωση του διαζευτικού ΠΕ ή ΤΕ όπως ορίζει η πιο πρόσφατη νομοθεσία για το θέμα.