ΚΚΕ: Άθλιο αλισβερίσι με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας για τους πρόσφυγες

9:15 π.μ. - Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016
09:03 π.μ. - Δευ, 21/15/2016
Image: ΚΚΕ: Άθλιο αλισβερίσι με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας για τους πρόσφυγες

Για «άθλιο αλισβερίσι» με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας που έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της «εθνικής γραμμής» για το Προσφυγικό, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού τη Δευτέρα, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες, στους μετανάστες εργάτες που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και βιώνουν διπλή καταπίεση, καθώς και στους Έλληνες εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τα τελευταία χρόνια και γίνονται, και αυτοί, θύματα διακρίσεων. 
 
Απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους που, εδώ και μήνες, εκδηλώνουν τη συγκινητική αλληλεγγύη τους απέναντι στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες. 
 
«Σφραγίζουν το Αιγαίο για τους πρόσφυγες και το παραδίδουν στο ΝΑΤΟ και τους συνοριακούς ελέγχους της ΕΕ, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά: Να διαφεντεύει το ΝΑΤΟ και ο Frontex στα «γκριζαρισμένα» ελληνικά σύνορα. Υποστηρίζουν, χωρίς να ντρέπονται, ότι δήθεν θέλουν να προστατεύσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τους πνιγμούς και από τα νύχια των δουλεμπόρων, όταν γνωρίζουν ότι τα μέτρα καταστολής στα σύνορα, ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, χωρίς τη θέλησή τους, φουντώνουν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και αυξάνουν το μακάβριο αριθμό των θανάτων» αναφέρει το ΚΚΕ. 
 
Ζητά από τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να απομονώσει τους φασίστες και ναζιστές, τη Χρυσή Αυγή, που εκμεταλλεύονται τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, για να διαδώσουν τις αποκρουστικές θεωρίες τους. 
 
Τέλος, καλεί τους Έλληνες εργαζόμενους, τους πρόσφυγες και μετανάστες «να παλέψουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τους πολέμους και τη φτώχεια, τα μαζικά κύματα των προσφύγων και μεταναστών».