Καθηγητής Τζανάκης για τη νέα μετάλλαξη κορωνοϊού στην Κρήτη: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

7:18 π.μ. - Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Πέμ, 03/18/2021
Image: Καθηγητής Τζανάκης για τη νέα μετάλλαξη κορωνοϊού στην Κρήτη: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

Τα συγκεκριμένα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι τρία και σύμφωνα με τον καθηγητή είναι διάσπαρτα, καθώς προέρχονται και από αστικό ιστό και από την ενδοχώρα

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης μίλησε στο Reader σχετικά με τα κρούσματα μιας νέας μετάλλαξης κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Κρήτη. Τα συγκεκριμένα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι τρία και σύμφωνα με τον καθηγητή είναι διάσπαρτα, καθώς προέρχονται και από αστικό ιστό και από την ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Reader ανέφερε ότι «το γεγονός ήταν γνωστό στις υγειονομικές αρχές εδώ και μέρες. Είναι ένα περίεργο γονιδίωμα το οποίο δεν έχει εντοπιστεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το γονιδίωμα αυτή τη στιγμή έχει δοθεί προκειμένου να ταυτοποιηθεί για να δούμε τι ακριβώς είναι αυτό». Ακόμα ανέφερε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία ώστε να μην εξαπλωθεί το νέο στέλεχος, καθώς «ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις επιδημιολογικές του ιδιότητες, δηλαδή αν είναι πιο μεταδοτικό ή πιο βλαπτικό από τα στελέχη που έχουμε εντοπίσει μέχρι τώρα».

Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε πως η διασπορά δεν μπορεί να επικεντρωθεί σε ένα σημείο, διότι τα δείγματα που έχουν έρθει στα εργαστήρια είναι και από την ενδοχώρα της Κρήτης αλλά και από αστικό κέντρο.

Πηγή: reader.gr