Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας – Ποια τα αιτήματα των μαθητών

8:05 π.μ. - Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
08:10 π.μ. - Τετ, 20/05/2021
Image: Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας – Ποια τα αιτήματα των μαθητών

Ο προϊστάμενος β/βάθμιας εκπαίδευσης ν. Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης στον Ηχώ 99,8

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Σε επικοινωνία του Ηχώ 99,8 με τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης μας μετέφερε τα αιτήματα των μαθητών, οι οποίοι θέτουν θέματα καθαριότητας με έμφαση στις τουαλέτες, ζητούν την αλλαγή κλειδαριάς σε μια αίθουσα και την αλλαγή πίνακα σε άλλη. Επίσης θέτουν θέμα συμπεριφοράς εκπαιδευτικών που σύμφωνα με τα παιδιά, κάποιοι, συμπεριφέρονται κάνοντας διακρίσεις. Ένα ακόμα αίτημά τους είναι η χρήση μάσκας από τους καθηγητές ακόμα και εάν είναι εμβολιασμένοι.

Όπως είπε ο κ. Κατσαγκόλης εξετάζουν τα θέματα, εξέφρασε την άποψη ότι οι καθηγητές τηρούν τα μέτρα και σε ότι αφορά τις όποιες τεχνικές ή άλλες ελλείψεις πχ στους τουαλέτες αυτό είναι αρμοδιότητα της σχολικής επιτροπής του δήμου. Όσον αφορά τα παράπονα των παιδιών για τη συμπεριφορά καθηγητών, σημείωσε ότι θα εξετάσει γιατί τα παιδιά εκφράζουν τις θέσεις αυτές.

Είπε ακόμα ότι οι καταλήψεις, γενικότερα, είναι παράνομες και τα παιδιά θα μπορούσαν να βρουν άλλους τρόπους να αναδείξουν τα θέματα που τους απασχολούν.