Καταγγελία «Πήγαν να αρπάξουν το παιδί μου!»

3:02 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017
03:05 μ.μ. - Πέμ, 18/02/2017
Image: Καταγγελία «Πήγαν να αρπάξουν το παιδί μου!»

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει φήμες για απόπειρες αρπαγής παιδιών στην πόλη του Ηρακλείου, οι οποίες στην πορεία διαψεύδονται καθώς δεν συνοδεύονται από επίσημες καταγγελίες στην Αστυνομία

Η καταγγελία ωστόσο που δημοσιεύει το Cretalive προκαλεί σοβαρό προβληματισμό σχετικά με ένα περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Κατσαμπά. Ένα αγοράκι, ηλικίας 10,5 ετών, είχε μόλις σχολάσει από το σχολείο του και ανηφόριζε προς το σπίτι του.
 
Ενώ κινούνταν αμέριμνο, ξαφνικά σταμάτησε μπροστά του ένα μαύρο αυτοκίνητο, περιγράφεται ως station wagon, με σχάρα στην οροφή, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες.
 
Σύμφωνα με την μαρτυρία του παιδιού, ο οδηγός- τον οποίο περιγράφει ως παχουλό- τού ζήτησε με επιτακτικό ύφος να μπει στο αυτοκίνητο. Το αγοράκι αιφνιδιάστηκε, κοντοστάθηκε και τότε άκουσε και τον συνοδηγό, τον οποίο περιγράφει αδύνατο και κοκκινομάλλη, να του αγριοφωνάζει για να μπει στο άγνωστο όχημα.
 
Όπως ήταν φυσικό, το παιδί τρόμαξε και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Βρήκε καταφύγιο σε ένα φροντιστήριο Αγγλικών. Ο δάσκαλος ήταν εκείνος που επικοινώνησε με την μητέρα του, την οποία ενημέρωσε για το περιστατικό, ζητώντας να μεταβεί εκεί για να παραλάβει το παιδί, το οποίο ήταν λαχανιασμένο και τρομαγμένο.
 
Το Cretalive επικοινώνησε με τη μητέρα του παιδιού, η οποία περιέγραψε καρέ-καρέ όσα της είχε αφηγηθεί ο γιος της. Όπως μας είπε, ανησύχησε καθώς γνωρίζει πολύ καλά το παιδί της και είναι σε θέση να αξιολογήσει ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν της φαντασίας του ή κάτι που ενδεχομένως παρερμηνεύθηκε από μέρους του.
 
Μαζί με άλλους συγγενείς βγήκαν στους δρόμους της περιοχής σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν το ύποπτο όχημα. Ενημέρωσαν, όπως ανέφεραν, τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου της περιοχής, ώστε να υπάρξει ενημέρωση προς τους μαθητές και τους γονείς σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.
 
Όπως εξήγησε, δεν έκαναν επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία καθώς δεν είχαν περισσότερα στοιχεία για τους δύο ύποπτους άνδρες. «Το παιδί μου τους είδε πολύ καθαρά και είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει» μας είπε. Θεωρεί ωστόσο ότι η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει πανικό, είναι σημαντική ώστε εκπαιδευτικοί και γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά και να τα αποτρέπουν από το να ακολουθούν αγνώστους και να μπαίνουν σε ξένα αυτοκίνητα γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει…
 


Πηγή: anatolh.com με πληροφορίες από cretalive.gr