Καιρός :Χειμωνιάζει από την Πέμπτη - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

6:31 μ.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
06:11 μ.μ. - Τρί, 17/31/2020
Image: Καιρός :Χειμωνιάζει από την Πέμπτη - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Η Ανατολική Κρήτη θα συνεχίσει με τις γενικά καλές συνθήκες

Γενικά αίθριος για την εποχή αναμένεται να είναι ο καιρός στην Κρήτη μέχρι και την Τετάρτη, καθώς από την Τετάρτη και μετά υπάρχει μια δυσκολία προγνωστική, εν πρώτης όμως η σημερινή και η αυριανή μέρα θα παρουσιάσουν αρκετά αίθριο καιρό στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και στο Μανώλη Αργυράκη ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη λοιπόν , αναμένεται να είναι καλές οι καιρικές συνθήκες και για τις αγροτικές εργασίες, βέβαια οι θερμοκρασίες είναι εκείνες που φαίνεται να πέφτουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα τις βραδινές, νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στις αστικές περιοχές οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 15-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ενδοχώρα και ορεινά οι θερμοκρασίες αυτές αναμένεται να πέσουν και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, με το κρύο να είναι ιδιαίτερα αισθητό.

Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από18 έως 20 βαθμούς Κελσίου για τις νότιες περιοχές του νησιού, ενώ η ηλιοφάνεια που θα επικρατεί ως επί τω πλείστον σήμερα και αύριο, θα βοηθά στην γενικότερη αίσθηση καλής θερμοκρασίας.

Από την Τετάρτη και μετά εξαιτίας του χαμηλού βαρομετρικού, το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει από αύριο τα Δυτικά και εξαιτίας του πεδίου εμποδισμού του αντικυκλώνα που παρεμποδίζει τη διέλευση του ανατολικά, το βαρομετρικό θα μένει ακίνητο από την περιοχή του Ιονίου φτάνοντας και μέχρι δυτικά της Κρήτης, για αυτό το λόγο ίσως δώσει κάποια καιρικά φαινόμενα στη δυτική Κρήτη, όχι όμως κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Η Ανατολική Κρήτη θα συνεχίσει με τις γενικά καλές συνθήκες και θα δούμε σιγά σιγά σιγά τους βοριάδες να κάνουν την εμφάνιση τους, αν και αύριο Τρίτη ενδεχομένως να υπάρξει και μια νότια τάση στους ανέμους, αλλά όχι ιδιαίτερα ενισχυμένη, κυρίως στα δυτικά.

Στα Ανατολικά της Κρήτης οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι 3-4 μποφόρ.

Από την Τετάρτη θα γυρίσουν παντού οι βοριάδες και θα παρεμποδίζουν πάλι το σύστημα να κινηθεί προς την ανατολική Κρήτη.

Έτσι λοιπόν, η ανατολική Κρήτη θα έχει καλύτερες καιρικές συνθήκες ενώ η δυτική μπορεί να έχει λίγο περισσότερες νεφώσεις και δεν αποκλείεται δυτικά του νομού Χανίων να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Από την Πέμπτη και την Παρασκευή έρχεται μια ψυχρότερη μάζα, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το βόρειο ρεύμα να προκαλέσει κάποιες αυξημένες νεφώσεις, και ενδεχομένως και κάποιες βροχές στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα καταφέρνει και το χαμηλό να κάνει ένα πέρασμα και αυτός ο συνδυασμός είναι που δημιουργεί μια επιφύλαξη στην πρόγνωση από την Πέμπτη και μετά.