Ηράκλειο: Μικροεπεισόδια και καταστροφές και μετά την πορεία

7:29 π.μ. - Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Παρ, 18/29/2016
Image: Ηράκλειο: Μικροεπεισόδια και καταστροφές και μετά την πορεία

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Ζημιές μικρής έκτασης σε καταστήματα του κέντρου της πόλης ενώ άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου
 
Ένταση και ζημιές είχαμε το βράδυ της Πέμπτης  στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν άγνωστοι δράστες, στη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε τραπεζικό κατάστημα και στις τζαμαρίες καταστημάτων.
 
Περίπου 600 ήταν η μία πορεία αριστερών οργανώσεων μαζί με ομάδα αντιεξουσιαστών.
 
Στο ύψος των δικαστηρίων άγνωστοι δράστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και πέταξαν πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν  τζαμαρίες καταστημάτων ενώ έγραψαν συνθήματα και πέταξαν και μπογιές
 
Δεν έγιναν συλλήψεις ενώ την πορεία ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ.
 
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τα Λιοντάρια και συνοδευόταν από περίπου 1200 άτομα.
 







Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στα Χανιά
 
Δύο συλλαλητήρια για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν απόψε στα Χανιά.
 
Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν συλλογικότητες, σωματεία, φορείς και φοιτητές, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα . Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ήταν ειρηνική και έγινε υπό την διακριτική παρουσία της ΕΛΑΣ

Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών έγραψε με σπρέι συνθήματα σε εισόδους τραπεζών και σε τοίχους του δημαρχείου της πόλης ενώ πέταξε μπογιάδες στην Λέσχη Αξιωματικών.
 
Στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε και ολοκληρώθηκε στο ηρώο των πεσόντων.





cretalive.gr