Η Χρυσή Αυγή κατέβασε ρολά στην Κρήτη

6:23 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018
06:04 μ.μ. - Δευ, 30/23/2018
Image: Η Χρυσή Αυγή κατέβασε ρολά στην Κρήτη

Χωρίς γραφεία έμεινε η Χρυσή Αυγή σε ολόκληρη την Κρήτη, μετά το λουκέτο που μπήκε στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Ηράκλειο, που ήταν και τα τελευταία που διατηρούσε στο νησί

Όπως αναφαίρει το JailGoldenDawn.gr, τα συγκεκριμένα γραφεία ήταν τα τελευταία που είχαν παραμείνει ανοικτά στην Κρήτη για το ναζιστικό μόρφωμα, γεγονός που καταμαρτυρά και η λίστα που έχει αναρτήσει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.
 
Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο είχαν χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο επιθέσεων, ενώ υπογραμμίζεται πως μέλη της τοπικής οργάνωσης είχαν καταδικαστεί για επίθεση σε ομάδα αντιφασιστών στο Ζαρό Ηρακλείου, τον Νοέμβριο του 2012.
 
Πριν το λουκέτο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, είχε προηγηθεί το κλείσιμο των γραφείων της στα Χανιά στα τέλη του 2017. Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει ανακοίνωση στις αρχές του 2018, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός πως κανείς δεν τους νοικιάζει κτίριο για να στεγάσουν τα γραφεία της, λόγω των συνεχών επιθέσεων που δέχεται.
 
Επίσης, έχει προηγηθεί το κλείσιμο των γραφείων της οργάνωσης στην Ιεράπετρα, τα οποία μάλιστα είχαν ταυτιστεί με τη βίαιη ρατσιστική επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά τον Φεβρουάριο του 2013, για την οποία και καταδικάστηκαν πρωτόδικα πέντε στελέχη της τοπικής οργάνωσης. Πετράκης, Δασκαλάκης, Ψυλλάκης, Μαυρικάκης και Γαροφαλλάκης είναι κατηγορούμενοι και για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Υπενθυμίζεται ακόμη πως μόλις πριν δύο μήνες, με αφορμή την επίσκεψη του χρυσαυγίτη βουλευτή και υπόδικου, Γιάννη Λαγού, στα γραφεία της οργάνωσης στην Νέα Αλικαρνασσό για ομιλία του σε συγκέντρωση, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δέχθηκαν ισοπεδωτική επίθεση από αντιφασίστες. Τελικά, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, ωστόσο ο Γ. Λαγός εκφώνησε ομιλία στον δρόμο και όχι στα γραφεία.
 
 
thepressproject.gr