Η «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σήμερα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

12:01 π.μ. - Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
12:10 π.μ. - Τρί, 23/01/2018
Image: Η «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σήμερα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Ν. Ηρακλείου

4η μέρα του 8ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας σήμερα Τρίτη 23.10.2018 με το έργο
«Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Ν. Ηρακλείου.
 
Συντελεστές:
Δραματουργική Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Ελένη Γιαμαλάκη
Μουσική: Ιωάννα Φιωτάκη
Χορογραφίες – Κινησιολογία: Ρένη Παπαδάκη – Πλουμίδου
Κοστούμια: Ντεσισλάβα Τοπάλοβα
Σκηνικά – Αφίσα: Κατερίνα Ανδρουλάκη
Μακιγιάζ – Κατασκευές – Σκηνικά Αντικείμενα: Μαρία Γραικού
Φωτισμοί: Δημήτρης Χατζάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη – Τεχνική υποστήριξη: Ελένη Μπενέκου
 
Παίζουν: 
Θεόδορος Κοττάς, Τζωρτζίνα Βογιατζάκη, Γιάννης Κόσογλου, Έφη Περδικογιάννη, Λίτσα Καλογερίδη, Μαρία Κατσούλη, Δήμητρα Ματαλιωτάκη, Μάρω Σωμαράκη, Κάλλια Ζερβάκη, Χρυσάνθη Λαυρενίδη, Δήμητρα Σαρικαβαζή, Ειρήνη Χαρωνίτη Μαρία Γραικού Ειρήνη Κουρλετάκη, Κατερίνα Σαβουλίδη, Γιώργος Πανσεληνάς, Αργύρης Νιπυράκης, Διονυσία Παπαϊωάννου, Γιώργος Βουζαξάκης, Μαρία Δρακάκη, Μαρίνα Μπολωνάκη, Γιώργος Παυλίδης,Κωνσταντίνος Μανιάς, Γιάννης Νερολαδάκης, Χάρης Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Καλονάκης, Κωνσταντίνος Μανιάς, Γιώργος Παυλίδης
 
 
Υπόθεση:
Η Τρικυμία είναι μια πολυσήμαντη πικρή κωμωδία πάνω στα ανθρώπινα πάθη. Αναδεικνύει τα παιχνίδια της εξουσίας σε όλη τους την ποικιλία, από το τραγικό και το παράλογο μέχρι το πλέον γελοίο. Είναι όμως και μια αναμέτρηση του ανθρώπου με τη φύση, ένας προβληματισμός πάνω στη δυνατότητά του να την εξουσιάσει. Κυρίως η Τρικυμία δείχνει την αναμέτρηση του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό, με τις προτεραιότητές του, με τις σχέσεις του.
 
Βιογραφικό ομάδας
Η ΘΟΚΝΗ ιδρύθηκε το 1999. Μέχρι το 2015 την ευθύνη της ομάδας και τη σκηνοθεσία είχε ο Αντώνης Περαντωνάκης, καθηγητής Γαλλικής. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 την ευθύνη της ομάδας ανέλαβε η Ελένη Γιαμαλάκη, καθηγήτρια φιλόλογος. Σε όλη αυτή την πολύχρονη πορεία της, η ΘΟΚΝΗ ανανεώνει το δυναμικό και τις επιλογές της, μένει όμως πιστή στην ποιότητα και την αισθητική που της επιβάλει η παράδοσή της. Έχει ανεβάσει πλήθος παραστάσεων με μεγάλη επιτυχία και έχει καθιερωθεί στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Τρωάδες του Ευριπίδη, Πέρσες του Αισχύλου, Μονόπρακτα, Νεράιδα του Ζιρωντού, Σημείον (σπονδυλωτό από διάφορα λογοτεχνικά κείμενα), Νικηφόρος Φωκάς του Καζαντζάκη, Φορτουνάτος του Μαρκαντώνιου Φόσκολο, Μήδεια του Μποστ, Μήδεια του Ευριπίδη, «…πώς να μην προσέξω» -Μια σπουδή στον πολιτικό Κ.Π. Καβάφη είναι μερικές από τις παραγωγές της ομάδας μας.