Η λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο ΤΕΙ Ιεράπετρας

12:18 μ.μ. - Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015
12:03 μ.μ. - Δευ, 02/18/2015
Image: Η λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο ΤΕΙ Ιεράπετρας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα στην οποία έγινε αναφορά από τον επικεφαλής των «Πολιτών εν Δράσει» κ. Μιχάλη Μαχαιρά.

Ο κ. Μαχαιράς, ανέφερε ότι «θα πρέπει να κάνουμε έναν επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων μας ως Δήμος. Είναι κάτι για το οποίο ως παράταξη έχουμε αναφερθεί και θεωρώ χωρίς δεύτερες σκέψεις πως θα πρέπει να προτάξουμε την επαναλειτουργία, την κανονική λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης. Το Τμήμα λειτουργεί ακόμη, οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα αλλά δεν υπάρχει πια στα μηχανογραφικά και δεν γίνονται δεκτοί νέοι φοιτητές. Θα πρέπει να ξανανοίξουν οι πόρτες. Ζητώ να γίνει άμεση σύγκλιση της Επιτροπής διεκδίκησης. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα σε αυτή τη βάση και από εκεί και πέρα να δούμε και το θέμα με το Τμήμα Τεχνολογίας και Τροφίμων το οποίο υπάρχει μεν στα χαρτιά αλλά μέχρι να λειτουργήσει στην πραγματικότητα, υπάρχει μια απόσταση.
 
Ο Δήμαρχος απαντώντας είπε ότι «η απόφαση που ελήφθη κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για το ΤΕΙ ήταν κοινή, ότι θα πρέπει να παραμείνει το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Παράλληλα να λειτουργήσει και το νέο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. Μια άλλη απόφαση που είχε παρθεί ήταν να υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Ευάγγελο Καπετανάκη η οποία εκκρεμεί λόγω των συγκυριών που προέκυψαν, κακοκαιρία, γιορτές, εκλογές. Η συνάντηση θα πρέπει να γίνει άμεσα και από εκεί και πέρα θα επιδιώξουμε συζητήσεις εκτός από το ΤΕΙ, με την νέα κυβέρνηση και με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Κων/νο Δερμιτζάκη που γνωρίζει το θέμα.»
 
Ε.Λ.
anatolh.com