Η «μπάλα» στους λοιμωξιολόγους για σκληρό lockdown σε «κόκκινες» περιοχές - Ποιες βρίσκονται στο στόχαστρο

1:18 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Πέμ, 17/18/2020

Στη πορεία της πανδημίας πανευρωπαϊκά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Ανοιχτό ενδεχόμενο για σκληρά μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ξάνθη, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Δράμα, Ροδόπη, Λάρισα, Γρεβενά.

"Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο" τόνισε και πρόσθεσε πως "αν ανοίξουμε τον κύκλο των επαφών μας, θα κινδυνεύσουμε" είπε ο κ. Πέτσας και απηύθυνε έκκληση στις γιορτές κάθε οικογένεια να μείνει μόνο με άλλη μία συγγενική ή φιλική της οικογένεια.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είχε σύσκεψη με φορείς της Δυτικής Αττικής, με δημόσιες τοποθετήσεις τους προανήγγειλαν την επιβολή καθολικών lockdown στις περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται στο "κόκκινο", ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 281 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην Αττική τα 111 εντοπίστηκαν στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα νότια προάστια. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Δυτική και Ανατολική Μακεδονία εξακολουθεί να παραμένει ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Η Κοζάνη που είναι η περιοχή που μπήκε πρώτη σε καραντίνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο "κόκκινο".

dikaiologitika.gr