Η πολυετής δράση του ψευτογιατρού: Οι κατηγορίες και οι «συμβουλές» του

8:41 π.μ. - Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020
08:06 π.μ. - Παρ, 19/41/2020
Image: Η πολυετής δράση του ψευτογιατρού: Οι κατηγορίες και οι «συμβουλές» του

Η δράση του δεν περιορίζεται στους τρεις νεκρούς, καθώς τη μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πλέον καταγγελίες μη υποψιασμένων πολιτών που έπεφταν θύματά του

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές στη δικογραφία για την δράση του «ψευτογιατρού», ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τον θάνατο δύο ανήλικων παιδιών και ενός ηλικιωμένου.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας είχε καταφέρει να πείσει ανθρώπους της Εκκλησίας, αλλά και επιστήμονες, να τον εμπιστευτούν ενώ τον συνέστηναν και σε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η δράση του όμως δεν περιορίζεται στους τρεις νεκρούς, καθώς τη μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πλέον καταγγελίες μη υποψιασμένων πολιτών που έπεφταν θύματά του. Ένας εξ’ αυτών μάλιστα, ηχογράφησε τη συνομιλία τους.

Στα ανυποψίαστα θύματά του εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας που συνεργαζόταν με μεγάλο νοσοκομείο της Ελβετίας.

Όπως είναι γνωστό ο 47χρονος  ο οποίος συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή, θα απολογηθεί τη Δευτέρα για σειρά αξιοποίνων πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος  και απάτη.

Σε κάποιες περιπτώσεις , σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται  ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Άλλες πάλι φορές εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Και όταν αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές φρόντιζε να μη συμμετέχει ο ίδιος .

Η ΕΛΑΣ μάλιστα, σε ανακοίνωσή της καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για την δράση του να το καταγγείλει στις αρχές.

Ο γιατρός προτρέπει καρκινοπαθή να κόψει τα φάρμακα

To MEGA φέρνει στη δημοσιότητα ένα ντοκουμέντο για την δράση του ανθρώπου που παρίστανε τον γιατρό και μοίραζε συνταγές θανάτου. Στη συνομιλία που ακολουθεί, ο ψευτογιατρός συνομιλεί με υποψήφιο θύμα του, δεν διστάζει μάλιστα να του προτείνει να διακόψει τη αγωγή που ακολουθεί.

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο φέρνεις το φως της δημοσιότητας αποκλειστικά το MEGA.

Σύμφωνα με ασθενή που έπεσε θύμα της απάτης, ακούγεται ο 47χρονος γιατρός – «μαϊμού», ο οποίος γνώριζε ότι ηχογραφείται, την ώρα που προτρέπει μια καρκινοπαθή να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή της και να ακολουθήσει τη δική του με βότανα.

«Η κλινική σου εικόνα και όλα αυτά που έχεις περάσει και όλα αυτά που έχεις, δεν δικαιολογούν την κατάσταση που βρίσκεσαι σήμερα. Κάποιος ο οποίος είναι καρκινοπαθής και έχει πάρει τα φάρμακα που έχεις πάρει και συνεχίζεις να τα παίρνεις. Πρέπει αυτά τα φάρμακα που παίρνεις να σου κάνουν κακό. Γιατί πατάνε φρένο στη θεραπεία. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να τα μειώνουμε. Θα ξεκινήσεις να παίρνεις τη μισή δοσολογία. Δηλαδή κάθε μέρα την ώρα που έπαιρνες το χάπι σου, θα το σπας και θα παίρνεις το μισό, θα μειώσουμε τη δόση σου. ΟΚ; Για να αφήσουμε τον οργανισμό σου να ανέβει», ακούγεται να λέει ο 47χρονος.

Η λύση στον καρκίνο

Ο άνδρας στο τηλέφωνο επιχειρεί να πείσει για τις γνώσεις του το ανυποψίαστο θύμα του και μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξαλείψει τον καρκίνο: «Ο καρκίνος είναι αναερόβιος. Όταν του δώσουμε εμείς οξυγόνο, τέλος πέθανε. Για αυτό τον λόγο, εάν καταφέρεις και του δώσεις πάλι οξυγόνο και νερό και πάει στο 71% δεν είναι καρκινικό. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος bye – bye».

«Είμαι φυσικοπαθητικός ογκολόγος»

Ο 47χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, υποδεχόταν ασθενείς στο ιατρείο ενός αγγειολόγου που σήμερα κατηγορείται ως συνεργός του και από εκεί συστηνόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.

«Εγώ είμαι φυσικοπαθητικός ογκολόγος. Η φυσικοπαθητική είναι συμβατική ιατρική συν άλλα έξι χρόνια βοτανολογία. Και προσπαθούμε να μην δίνουμε φάρμακα», ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η προτροπή του προς τους ασθενείς του, όπως λένε οι ίδιοι, σταθερή: Διακόψτε την αγωγή και όλα θα λυθούν με σταγόνες.

«Σε ένα μήνα θα κάνουμε μια μέτρηση της οστικής πυκνότητας, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Και τότε θα αποφασίσουμε εάν σταματήσουμε αυτά τα οποία μας δίνουν ανάπτυξη και ψηλώνεις ή θα τα συνεχίσουμε. Εάν τα αποτελέσματα είναι καλά, θα σταματήσουμε. Δηλαδή θα σου κόψω αυτά που σου δίνω για να κάνει καινούργιο ιστό υγείας και τα λοιπά, και θα σου δώσω κάτι διαφορετικό, κάποιες σταγόνες διαφορετικές».

Η θεραπεία με κάκτους

Μάλιστα, ο ίδιος υπόσχεται να θεραπεύσει ασθένεια στις αρθρώσεις με τη βοήθεια… κάκτων.

«Άκου να δεις τώρα, θα σου… έχω μπανίσει εδώ έχει κάτι κάκτους πιο κάτω, σε κάτι χωράφια κάτι φίλων, θα βγάλω φυτικό υαλουρονικό οξύ και θα σου δώσω να πίνεις φυτικό υαλουρονικό οξύ, να ενισχύσουμε τις κάψες γενικά στις αρθρώσεις, έτσι ώστε να αρχίσουν να μειώνονται οι πόνοι και να μπούμε σε περισσότερο περπάτημα. Θα σε βάλω από εδώ και πέρα σε περπάτημα περισσότερο».

Ο 47χρονος, που παρίστανε τον ογκολόγο, υποστήριζε ότι είχε επαφές με πολιτικούς, δικαστές, μεγαλοστελέχη εταιρειών, εφοπλιστές, με το Άγιο Όρος, το Πατριαρχείο κ.α.

in.gr