Η κανονικότητα της νέας «Αριστείας» και άλλα ζητήματα

2:23 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
02:12 μ.μ. - Πέμ, 05/23/2019
Image: Η κανονικότητα της νέας «Αριστείας» και άλλα ζητήματα

Πολυθεματική η σημερινή εκπομπή της Δίκοπης Ζωής - Εκπομπή της 05.12.2019

Περί «αριστείας» το ξεκίνημα της εκπομπής. Η περίπτωση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη ο οποίος ψευδώς στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου ανέφερε πως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ. Τελικά αποκαλύφτηκε και το διόρθωσε, λέγοντας πως είναι απογοητευμένος για το θόρυβο που προκάλεσε. Και μια σειρά άλλοι «άριστοι» της νέας κυβέρνησης συνθέτουν ένα νέο μοτίβο της νέας μας κανονικότητας. Η επιλογή του νέου διοικητή της ΕΥΠ, περίπτωση του δ/ντη του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη, οι «άριστοι» διοικητές των νοσοκομείων με κορυφαίο αυτόν του νοσοκομείου Καρδίτσας, η «άριστη» ερευνήτρια της NASA που βραβεύτηκε από τη Νίκη Κεραμέως κ.ο.κ. Να δούμε ποιος θα είναι ο «άριστος» της επόμενης εβδομάδας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ζητά τη στήριξη όλων των βουλευτών της Κρήτης για το ζήτημα της λειτουργίας του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα. Οι βουλευτές των κομμάτων που διαχειρίστηκαν μέχρι τώρα την πολιτική εξουσία της χώρας αποτελούν μέρος του προβλήματος και εμείς τους ζητάμε να λύσουν το πρόβλημα; Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η Υπουργός Παιδείας της επόμενη εβδομάδα προβλέπει διάταξη για την αναστολή των 37 νέων τμημάτων που θα λειτουργούσαν από το 2021. Το ζήτημα της δημιουργίας Σχολής Γεωπονίας στην Ιεράπετρα συνεχίζει να παραμένει με προκλητικό τρόπο στο περιθώριο των απαιτήσεών μας.

Εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές στον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας. Συνεχίζει το αδιέξοδο που προκλήθηκε τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε αναστάτωση. Στην Κρήτη μια σειρά Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών βρίσκονται σήμερα 5 Δεκέμβρη σε κινητοποίηση με αφορμή της επίσκεψη στην Κρήτη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Ιεράπετρα απουσιάζει απ’ αυτές.

Αντισεισμική θωράκιση σχολείων. Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Κρήτης εκφράζει την ανησυχία του σε συνδυασμό με τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Κρήτη. Στην Ιεράπετρα δεν ακούστηκε τίποτα από κανέναν «εμπλεκόμενο». Δήμος Ιεράπετρας με τις επιτροπές παιδείας, Δ/νσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι γονέων κλπ. Δεν τους απασχολεί το ζήτημα;

Το ΝΑΤΟ γιορτάζει τα 70 χρόνια του και είχε επετειακή σύνοδο στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες. Τι γιορτάζει αλήθεια; 70 χρόνια πολέμους, χούντες και τρομοκρατία στους λαούς καταγράφονται όλα αυτά τα χρόνια. Το σκηνικό της «γειτονιάς» μας με τους ενεργειακούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς θα πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε. Στην Κρήτη ακόμη περισσότερο, γιατί εδώ έχουμε και τη στρατιωτική βάση της Σούδας που είναι στο επίκεντρο όλων αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών.

Μπράβο στους νοσοκομειακούς γιατρούς που ξεκαθαρίζουν ότι θα περιθάλπουν πρόσφυγες και μετανάστες ακόμη και χωρίς ΑΜΚΑ.

Ακούστε εδώ την εκπομπή: