Η απάντηση της αντιδημάρχου στην επιστολή της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

11:08 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τρί, 24/08/2020
Image: Η απάντηση της αντιδημάρχου στην επιστολή της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Μ. Ρουμελιωτάκη: Οι συνεργάτες του Δημάρχου εργαζόμαστε με σοβαρότητα

Οι συνεργάτες του δημάρχου εργαζόμαστε με σοβαρότητα, επισταμένα εν μέσω κορωνοϊού και όχι επιπόλαια απαντά μέσω του Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη υπεύθυνη πολιτικής προστασίας στην επιστολή της δημοτικής παράταξης Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Πανταζή ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι μπορεί να μην έχει συσταθεί ακόμη δημοτική Επιτροπή Υγείας ωστόσο από την πλευρά τους ως δήμος και ως πολιτική προστασία πραγματοποιούν σειρά ενεργειών στο πλαίσιο της πρόληψης για τον κορωνοϊό. Εάν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτος. Είτε είναι επικεφαλής παράταξης, είτε δημοτικός σύμβουλος είτε πολίτης. Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο θα εξετάζεται τι μπορεί να εφαρμοστεί. Επιπλέον έχει σταλεί μήνυμα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ότι είναι στη διάθεσή τους σε οτιδήποτε χρειάζονται.

Ως δήμος και ως πολιτική προστασία είμαστε συνεχώς σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο, τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, την Περιφέρεια Κρήτης, το τμήμα υγιεινής της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον γιατρό εργασίας του δήμου.

Ως προς τις μάσκες και άλλο υγειονομικό υλικό διανέμεται στο προσωπικό θα γίνει όμως και επιπλέον προμήθεια μετά και την διάθεση από το Υπουργείο του ποσού των 40.000 ευρώ για να καλύψουμε έκτακτες ανάγκες. Είχαμε ένα στοκ με βάση τον προγραμματισμό μας ωστόσο λόγω κορωνοϊού οι ανάγκες είναι αυξημένες για αυτό θα γίνει και η επιπλέον προμήθεια. Λόγω μεγάλης ζήτησης στο εμπόριο είναι δύσκολη η προμήθεια σε μάσκες με φίλτρα. Αναζητούμε όμως και για αυτό τρόπους να τις διασφαλίσουμε.

Επιπλέον γίνεται απολύμανση σε δημοτικούς χώρους και κτίρια, επισκεφθήκαμε τους Ρομά πριν κάνει έρθει το έγγραφο από την περιφέρεια, υπάρχει ετοιμότητα για να γίνει χρήση του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ σε περίπτωση αυξημένων αναγκών νοσηλείας ασθενών, είμαστε σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου για να βοηθήσουμε, ενημερώνουμε τους αλλοδαπούς που ζουν στην περιοχή, ενημερώνεται το προσωπικό και πολλά άλλα. Δεν είμαστε γιατροί, αλλά εργαζόμαστε με σοβαρότητα με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου τόνισε η κα Ρουμελιωτάκη.