Η 15χρονη Ραφαέλα μας χρειάζεται περιμένοντας το «θαύμα» – Το μήνυμα του πατέρα στην κόρη του

2:46 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Τετ, 22/46/2020
Image: Η 15χρονη Ραφαέλα μας χρειάζεται περιμένοντας το «θαύμα» – Το μήνυμα του πατέρα στην κόρη του

Η οικογένεια της ανήλικης βρίσκεται στο Παλέρμο της Ιταλίας αναμένοντας ένα καλό νέο για μεταμόσχευση

Η περιπέτεια της Ραφαέλας ξεκίνησε από την ημέρα που γεννήθηκε με αποτέλεσμα εδώ και 15χρόνια να βιώνει ένα μεγάλο «Γολγοθά», αφού πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια σε ποσοστό 80%.

Τις τελευταίες 45 μέρες, το ανήλικο κορίτσι, μαζί με τους γονείς του βρίσκεται στο Παλέρμο της Ιταλίας, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

Στον Γαλατά Αρκαλοχωρίου, τα υπόλοιπα 3 παιδιά της οικογένειας, τα οποία και μένουν σε συγγενικό πρόσωπο, με τις ευχές όλων όσοι γνωρίζουν για την περιπέτεια της 15χρονης, να συντροφεύουν από την πρώτη στιγμή την οικογένεια των Κρητικών στην Ιταλική πόλη.

«Είμαστε εδώ στο Παλέρμο μαζί με την Ραφαέλα και θα παραμείνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Η κόρη μας από την πρώτη στιγμή γνωρίζει για την περιπέτεια που βιώνει και δεν το βάζει κάτω. Σε στιγμές μάλιστα που εμείς, θα τολμήσω να πω, ότι «λυγίζουμε», εκείνη μας στέλνει την θετική της ενέργεια και μας εμψυχώνει. Είναι λίγο κουρασμένη αλλά ψυχολογικά «κρατάει γερά», αναφέρει συγκινημένος ο πατέρας της 15χρονης κ. Τσικνάκης που μίλησε στο neakriti.gr.

Με δεδομένο ότι η Ραφαέλα είναι 15 ετών και μεταμοσχεύσεις σε ανήλικους δεν γίνονται στην Ελλάδα, η οικογένεια μετέβη στο Παλέρμο καθώς υπάρχει διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για αυτά τα περιστατικά.

«Είμαστε σε λίστα αναμονής και περιμένουμε. Στην Ελλάδα δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις σε παιδιά και γι’ αυτό έπρεπε να έρθουμε εδώ στο Παλέρμο, όπου δεν σας κρύβω ότι αν και έχουμε και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη από το νοσοκομείο, οι άνθρωποι εδώ μας έχουν αγκαλιάσει, μας δείχνουν την αγάπη τους και γενικά μας δίνουν δύναμη και είναι δίπλα μας σε οτιδήποτε και αν χρειαστούμε», υπογραμμίζει ο κ. Τσικνακης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών και Εφήβων που χρήζουν Νοσηλείας στο Εξωτερικό, ο οποίος με ανάρτησή του απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην 15χρονη Κρητικοπούλα και την οικογένειά της.

Η ανάρτηση του συλλόγου αναφέρει συγκεκριμένα :

Η 15χρονη Ραφαέλα Τσικνάκη από την Κρήτη χρειάζεται την βοήθεια μας. Πάσχει από 80% ηπατική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Η μικρή μας φίλη μαζί με τους γονείς της βρίσκεται στο Παλέρμο της Ιταλίας, νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συν τοις άλλης, η 6μελής οικογένεια Τσικνάκη απειλείται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ας κρατήσουμε όλοι μαζί το χέρι της Ραφαέλας και ας στηρίξουμε την οικογένεια της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mikrosprigipas.gr

Τράπεζα Πειραιώς

❗ Iban : GR82 0171 1150 0061 1514 5359 965

Οι οικονομικές δυσκολίες δεν γονατίζουν την οικογένεια των Κρητικών

Την ίδια ώρα βέβαια η οικογένεια, έχει έρθει αντιμέτωπη και με τον βραχνά της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας της. «Προέχει η Ραφαέλα μου να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας και όλα τα υπόλοιπα θα αντιμετωπιστούν» δηλώνει με έμφαση και όλο νόημα ο κ. Τσικνάκης.

Το μήνυμα του πατέρα στην κόρη του

Για το τέλος ο πατέρας της 15χρονης μέσω του neakriti, στέλνει το δικό του μήνυμα και συνάμα ευχή για την κόρη του.

«Θέλω η κόρη μου να γίνει καλά και όλα αυτά σύντομα ν΄ αποτελούν παρελθόν και να γυρίσουμε σύντομα στο χωριό και στα υπόλοιπα παιδιά μας που αναγκαστήκαμε να τα αποχωριστούμε για κάποιο χρονικό διάστημα εγώ και η σύζυγός μου. Αυτό όμως που θέλω να ευχηθώ στην κόρη μου και το θέλει και η ίδια είναι να καταφέρει να σπουδάσει ηπατολόγος με στόχο να βοηθήσει από την πλευρά της συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στην ίδια θέση και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εκείνη».