Γουλιδάκης- Εσωκομματικές ΚΙΝ.ΑΛ: Δηλώνω παρών – Δεν δραπέτευσα το 2012 όπως κάποιοι άλλοι

11:52 π.μ. - Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021
11:10 π.μ. - Δευ, 18/52/2021
Image: Γουλιδάκης- Εσωκομματικές ΚΙΝ.ΑΛ: Δηλώνω παρών – Δεν δραπέτευσα το 2012 όπως κάποιοι άλλοι

Θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής εφόσον το επιτρέψουν οι διαδικασίες

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Όπως είπε υπάρχει ένα απίστευτο ενδιαφέρον από τον κόσμο για τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. Το φως της δημοσιότητας είναι πάνω στο ΚΙΝΑΛ και αυτό δείχνει πάρα πολλά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως βασίζεται σε ένα μεγάλο τμήμα του ΚΙΝ.ΑΛ, του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ενδιαφέρον του κόσμου δείχνει την ανησυχία για να υπάρξει μια δημοκρατική, τεκμηριωμένη φωνή απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία στην πράξη «παίζει μόνη της μπάλα». Σέβομαι όλους τους υποψήφιους. Δημόσια δεν θα πάρω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Θεωρώ όμως ότι είναι θεμιτό να τηρηθούν οι διαδικασίες του καταστατικού χάρτη του ΚΙΝ.ΑΛ. Κάθε υποψήφιος κινείται με τη δική του τακτική. Θα κριθούν όμως όλοι στη διαδικασία, στην κάλπη, ανέφερε ο κ. Γουλιδάκης. Προσθέτοντας πως σε επίπεδο νομού Λασιθίου, ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε διαδικασίες ως υποψήφιος Βουλευτής, εφόσον οι διαδικασίες το επιτρέψουν.

Από εκεί και πέρα, είπε στη συνέχεια, το να δηλώσει την επιθυμία του κάποιος να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σοβαρό εγχείρημα, ακόμα και της αναδιάταξης μιας παράταξης που έφτασε στο 50% των ψήφων, όλοι ήμασταν ΠΑΣΟΚ κάποτε, έχει παραπάνω βαρύτητα στο νομό Λασιθίου, η σοβαρότητα της θέσης και της ακρόασης των προτάσεων όλων των ενδιαφερομένων. Μέχρι τώρα όμως σε επίπεδο νομού, τεκμηριωμένα δεν έχουμε δει κάποιον από τους υποψηφίους εκτός από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη που είχε έρθει στην Ιεράπετρα για την δική του υποψηφιότητά. Είμαι σίγουρος ότι παράταξή μου ξέρει , δημοκρατικά, να ανοίγει δρόμους και το επόμενο διάστημα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρο τοπίο για το πως πάμε στις εκλογές για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ. Την προηγούμενη περίοδο είχα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κας Γεννηματά στην οποία εύχομαι περαστικά. Η φωνή της είναι αναγκαία, τόνισε.

Πρόσθεσε στη συνέχεια. Ο κόσμος περιμένει πολλά από την παράταξή μας. Σε αυτό δεν πρέπει να λείπει κανένας , ιδιαίτερα από αυτούς που μείναμε από τότε μέχρι και σήμερα, εννοώντας από το 2012 που ήμουν υποψήφιος , όπου πάρα πολλοί από τους όψιμους ενδιαφερόμενους , έφυγαν κοιτώντας δεξιά και αριστερά είτε προς τη Ν.Δ. είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκάθαρα η θέση , στάση, άποψή μου είναι έκκληση διατήρησης μιας πραγματικής διαδικασίας που θα μας φέρει μπροστά μπροστά από τις διαδικασίες άλλων πολιτικών σχεδιασμών. Το 2012 και πριν, σε αυτό τον πολιτικό χώρο που λέγεται ΠΑΣΟΚ είχα δεχθεί αποκλεισμούς, προσωπικά. Το 2012 όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε, ήμουν και πάλι υποψήφιος και είχα μπει πίσω από τον Μ. Καρχιμάκη. Από το 2012 ως το 2021 η διαδικασία έχει δείξει πολλά στοιχεία. Εγώ παρέμεινα στις επάλξεις του πολιτικού χώρου που λέγεται σήμερα ΚΙΝ.ΑΛ, ΠΑΣΟΚ. Όταν προκληθούν εκλογές, βεβαίως θα ήθελα και θα δηλώσω την υποψηφιότητά μου ακολουθώντας τη διαδικασία εκλογής κατά πλειοψηφία από το κατάλληλο όργανο. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι καπελώνω κανέναν, ή ότι χρησιμοποιώ τη θέση αυτή( εννοώντας ως αντιπεριφερειάρχης). Ένας εργάτης είμαι όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, τίποτα περισσότερο δεν διεκδίκησα από το να φύγω με μια υστεροφημία , αυτή που ο Ανδρέας Παπανδρέου δίδαξε και σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι την ακολουθούν πολλοί. Σε αυτόν τον πολιτικό στίβο είμαι παρών, τόνισε, μεταξύ άλλων.