Γιατροί σήμερα κοντά στους μετανάστες

10:59 π.μ. - Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Δευ, 28/59/2016
Image: Γιατροί σήμερα κοντά στους μετανάστες

Έκκληση για ρούχα και παπούτσια από τον ΕΕΣ (συνέντευξη)

Στο κλειστό γήπεδο της Ιεράπετρας εξακολουθούν να φιλοξενούνται οι  παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή νότια της Ιεράπετρας όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν  εξέπεμψε sos. Ανάμεσά τους  μετά και την προανάκριση που διενήργησε το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας  εντοπίστηκε ο φερόμενος διακινητής ο οποίος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα. Για τη διαχείριση του όλου θέματος   εκτός από τις Λιμενικές αρχές , συνεργάζονται   Αστυνομία , Πολιτική Προστασία , Δήμος , εθελοντές. 
Ε κ μέρους του ΕΕΣ ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος μίλησε στον ΗΧΩ για τις συνθήκες διαβίωσης στο κλειστό γήπεδο και τις ανάγκες που υπάρχουν  λέγοντας ότι  σε γενικές γραμμές οι παράνομοι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. Επίσης η έγκυος γυναίκα  και το μωρό της. Χρειάζεται ωστόσο  να γίνει  αποπαρασίτωση και δερματολόγος θα έρθει να  εξετάσει τους μετανάστες ώστε να ξεκινήσει η θεραπεία τους Για τον λόγο μάλιστα αυτό οι ανάγκες σε είδη ρουχισμού είναι αυξημένες και χρειάζεται να τους δοθούν  ρούχα, εσώρουχα , κάλτσες και παπούτσια. Θα γίνει επίσης ψεκασμός στον χώρο , στα στρώματα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγιεινής των ίδιων και του χώρου. Ώστε στη συνέχεια μετά την αποχώρησή τους να δοθεί στο κοινό και τα σχολεία που το χρησιμοποιούν με ασφάλεια .  
 
Ο κ. Μαμαντόπουλος επανέλαβε ότι οι άνθρωποι αυτοί επειδή είναι από το Πακιστάν δεν θεωρούνται ως πρόσφυγες πολέμου και επομένως το θέμα χρειάζεται ειδική διαχείριση  όπως προβλέπεται. Στο ανθρωπιστικό κομμάτι η ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας φροντίζει τη σίτιση , υπάρχει βοήθεια από εθελοντές και εξετάζεται πως θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία  για όσο χρειαστεί να παραμείνουν στην Ιεράπετρα