Για θέματα υγείας ο Δήμος Ιεράπετρας δεν μπορεί να έχει λόγο μόνο όποτε συμφέρει κάποιους

11:58 π.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Παρ, 02/58/2021
Image: Για θέματα υγείας ο Δήμος Ιεράπετρας δεν μπορεί να έχει λόγο μόνο όποτε συμφέρει κάποιους

Η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τη μετακίνηση γιατρού στον Άγιο Νικόλαο τοποθετήθηκε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κα Χρύσα Χατζημαρκάκη σχολιάζοντας παράλληλα δηλώσεις του Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκης νωρίτερα στον Ηχώ.

Η κα Χατζημαρκάκη τόνισε ότι εάν ο Δήμαρχος δεν έθετε το θέμα στην συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, δεν θα βρισκόταν λύση για το ζήτημα που έχει ανακύψει. Δεν έχουμε διάθεση για συγκρούσεις με τον Άγιο Νικόλαο ή τη Σητεία. Εκπροσωπούμε τον Δήμο και τους δημότες της Ιεράπετρας. Δεν είναι δουλειά του δημάρχου να ασχολείται με θέματα πρωτίστου υγείας; Πως μας ζητάνε ως Δήμος , εν μέσω πανδημίας , να βοηθήσουμε στη διαδικασία των rapid tests και τον εμβολιασμό παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητές μας και φυσικά το κάνουμε με ευχαρίστηση και από την άλλη όταν συμβαίνει κάτι στο νοσοκομείο να λένε ότι δεν έχουμε λόγο; Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει 3 αναισθησιολόγους και οι εφημερίες βγαίνουν όλο τον μήνα. Για ποιο λόγο πρέπει να αλλάξει αυτό, γιατί πρέπει να βγούμε στα κάγκελα; Έχουν όλοι λόγο να μιλούν για το Νοσοκομείο εκτός από τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους; Είναι απαράδεκτο να ακούγονται όλα αυτά, τόνισε η κα Χατζημαρκάκη.

Από την άλλη, πρόσθεσε. δεν μπορεί κάποιοι να μένουν στο απυρόβλητο επειδή έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Δήμος μπήκε μπροστά και ο κόσμος της Ιεράπετρας έδωσε τη λύση για το πρόβλημα με τον αναισθησιολόγο. Επιπλέον δεν μπορεί να ακούγεται μέσα σε μια αίθουσα ότι ο Διοικητής συμφώνησε με τη μετακίνηση. Αν το διέψευσε , καλώς το έκανε, δεν το άκουσα προσωπικά. Αυτό όμως σημαίνει ότι κάποιος άλλος λέει ψέματα. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί η μη εκπροσώπηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρα στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων. Τα θέματα ιδανικά θα έπρεπε να λύνονται σε επίπεδο Διοικήσεων των Νοσοκομείων και όχι σε επίπεδο Δημάρχου και κόσμου. Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Ε. Μπορμπουδάκη θα έπρεπε να είχε έρθει στην Ιεράπετρα, να πάρει θέση και ανάλογα ο κόσμος να αντιδράσει. Εάν δεν θέλουν να ανακατεύεται ο κόσμος, ο Δήμαρχος, θα έπρεπε να κρατιούνται ισορροπίες ανάμεσα σε όλα τα νοσοκομεία και όχι να αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας συνεχώς και μόνιμα, κατέληξε η αντιδήμαρχος.