Γ. Φιλιππάκης: Με πρωτοβουλία του δήμου να μπουν κανόνες λειτουργίας στο Σελάκανο

7:05 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016
07:07 μ.μ. - Πέμ, 21/05/2016
Image: Γ. Φιλιππάκης: Με πρωτοβουλία του δήμου να μπουν κανόνες λειτουργίας στο Σελάκανο

Η πυρκαγιά στο Σελάκανο προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές όπου είναι για 30 με 50 χρόνια μη αναστρέψιμη, σχολίασε στον Ηχώ ο Γ. Φιλιππάκης, πρώην δασάρχης.

Τα δάση Μαλλών και Σελακάνου έχουν πληγεί επανειλημμένα. Μόνο στο Σελάκανο το οποίο έχει πυρήνα 10000 στρέμματα έχουν καεί από το 1984 τα 3500 από επανειλημμένες πυρκαγιές.

Φέτος είχαμε την άνοιξη μια πυρκαγιά που έκαψε περί τα 200 στρέμματα ενώ αυτή η πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα από τα ίδια σημεία και έχει κάψει 3100 στρέμματα δάσους και 510 γεωργικής καλλιέργειας.

Ο κ. Φιλιππάκης εξέφρασε την αγωνία πως από τη συγκέντρωση των ιστορικών στοιχείων τα οποία βρίσκονται και στον εισαγγελέα οι περισσότερες πυρκαγιές πρόκειται για φαινόμενα σκόπιμων εμπρησμών.

Κατά την άποψή τους και σύμφωνα με την πείρα τους το ίδιο ισχύει και για την τωρινή πυρκαγιά.

Ακόμα σχολίασε ότι το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα έχει έξαρση γι’ αυτό ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να βάλει όλους τους χρήστε της περιοχής σε ένα κανονισμό. Και φυσικά δε φτάνει μόνο αυτό αλλα θα πρέπει να υπάρξει μία ομάδα προστασίας που θα επεμβαίνει και θα βάζει τάξη όπου δεν τηρείται ο κανονισμός.