Εύσημα στους λιμενικούς για την "επιχείρηση Μπαρίς"

11:56 π.μ. - Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014
11:02 π.μ. - Τετ, 12/56/2014
Image: Εύσημα στους λιμενικούς για την "επιχείρηση Μπαρίς"

Για τη διάσωση των προσφύγων

Ανακοίνωση του Αναπληρωτή Οργανωτικού Γραμματέα ΠΟΕΠΛΣ και αντιπρόεδρου ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης Γιώργου Σφακιανάκη :
 
Με την ευκαιρία που μου δόθηκε να συμμετάσχω στην πρόσφατη  επιτυχή επιχείρηση διάσωσης εξακοσίων μεταναστών , μεταξύ των οποίων και πολλών αθώων μικρών παιδιών και μετά από παρότρυνση των συναδέλφων μου στο ΚΕΑ/Κ.Λ. Ηρακλείου αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στα παρακάτω:
 
       α)Στον άψογο συντονισμό που παρείχε ο θάλαμος επιχειρήσεων Λ.Σ-ΕΛ. ΑΚΤ. που συνεπικουρούμενος από τον μάχιμο Διοικητή της 7ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΣΕΦΕΡΕΙΑΔΗ Γεώργιο κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτό το τιτάνιο έργο , χωρίς καμία απώλεια παρ΄ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΣΩΜΑ.
 
       β) Στην άψογη και ανιδιοτελή φιλοξενία των συναδέλφων του ΠΑΘ/ΛΣ 060, που απ΄ το υστέρημα τους, μας πρόσφεραν ότι είχαν για δύο ημέρες .Είναι τιμή για το ΛΣ-ΕΛ. ΑΚΤ που έχει στις τάξεις του Αξιωματικούς όπως τον  Κυβερνήτη Υποπλοίαρχο ΛΣ ΜΑΝΟΥΣΟ Αντώνιο.
 
       γ)Στους αξιόμαχους συναδέλφους της ΜΥΑ/ΛΣ για την αγαστή συνεργασία που είχαμε και που έφερε άψογα αποτελέσματα. Σε πείσμα των κακόβουλων φωνών, ήρθε αυτή η επιτυχία για να αποδείξει ότι ΚΕΑ και ΜΥΑ μπορούν να συνεργάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
      δ)Την ακούραστη , άοκνη  και συνεχή προσπάθεια των πληρωμάτων των ΠΛΣ 138, ΠΛΣ 192, Ν/Γ 515 και των συναδέλφων ΚΕΑ/Λ/Χ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΕΑ/Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ.
 
Τέλος τα στελέχη του ΚΕΑ/Κ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, νοιώθουμε υπερήφανοι  που συμμετείχαμε  σε μια από τις μεγαλύτερες διασώσεις μεταναστών στην χώρα μας και δηλώνουμε παρόντες για οποιαδήποτε αποστολή μας ανατεθεί ξανά στον μέλλον με το ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση.