Έτσι θα γίνει το λιμάνι του Ηρακλείου - Tι δείχνει το master plan

11:42 π.μ. - Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018
11:08 π.μ. - Κυρ, 05/42/2018
Image: Έτσι θα γίνει το λιμάνι του Ηρακλείου - Tι δείχνει το master plan

Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Ηρακλείου, το οποίο πλέον εναρμονίστηκε με όλες τις παρατηρήσεις και την απόφαση του ΚΑΣ στους τομείς της αναψυχής και της ακτοπλοΐας, με το εκτιμώμενο κόστος να ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια ευρώ και 52.000 ευρώ.
 
 
Το master – plan του λιμανιού, το οποίο θα οδηγηθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού να εκφράζει τη πεποίθηση του ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα.
 
Στον ενετικό λιμένα παραμένουν τα ψαροκάικα, ξηλώνονται οι προβλήτες καθώς σχεδιάζεται υπερσύγχρονη μαρίνα δίπλα από το Λιμεναρχείο.
 
 
Ακόμη αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός χωροθέτησης για υδατοδρόμιο ενώ από το Λιμενικό Περίπτερο μέχρι την είσοδο του λιμανιού χαρακτηρίζεται αρχαιολογικός χώρος.
 
 
 
 
Αναλυτικότερα:
 
 
Οι πλωτές εξέδρες και τα σκάφη αναψυχής απομακρύνονται από τον ενετικό λιμένα, καθώς προβλέπεται η δημιουργία μαρίνας στα πρότυπα της Λεμεσού. Ένα πλωτό παλάτι και ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό στολίδι στο νερό.
Δίπλα από το λιμεναρχείο Ηρακλείου, χωροθετείται η νέα υπερσύγχρονη μαρίνα, χωρητικότητας 197 θέσεων και με δυνατότητα φιλοξενίας 29 μεγάλων σκαφών άνω των 25 μέτρων μήκος!
Πρόκειται για μεγάλα έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με το παράλληλο άνοιγμα θέσεων εργασίας, δηλώνει ο κ. Απόλλων Φιλιππής.
Στην ανάπτυξη του εμπορικού λιμένα, αναφέρθηκε ο κ. Φιλιππής, με το μάστερ πλαν να λαμβάνει σήμερα το πράσινο φως από το διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, πριν αυτό σταλεί προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΗ αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για νέο τάπητα στη λεγόμενη λεωφόρο μπάι πας.
 
 
neakriti.gr