Ετοιμάζουν ... κατάληψη στο γραφείο του διοικητή

9:28 π.μ. - Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014
09:10 π.μ. - Τετ, 29/28/2014
Image: Ετοιμάζουν ... κατάληψη στο γραφείο του διοικητή

Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο μετακίνησης εργαζομένων καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης εργασίας και κατάληψης στο γραφείο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ αφήνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
 
Το ζήτημα της Καρδιοχειρουργικής κλινικής και της ουσιαστικής λειτουργίας της  στο ΠΑΓΝΗ βρίσκεται ακόμα μια φορά στο επίκεντρο . Η πολιτική που τόσα χρόνια κρατούσε την κλινική κλειστή, είναι η ίδια που επιλέγει δια πυρός και σιδήρου να  την ανοιγοκλείνει . Η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πολιτική παράγει έργο δημιουργεί τραγελαφικές καταστάσεις(θυμίζει το γνωστό που είναι, που είναι οι νοσηλευτές, κατά παράφραση που είναι το δακτυλίδι).
 
Η πολιτική μπαλώματος που ακολουθείται συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια με μετακινήσεις προσωπικού, συγχωνεύσεων  τώρα αποτελεί κανόνα. Γεγονός που δεν αφορά μόνο τους νοσηλευτές, αλλά αγγίζει όλες τις ειδικότητες, όπως και τους γιατρούς της Παιδιατρικής κλινικής, στους οποίους ζητούν να καλύπτουν εφημερίες στην κλινική του Βενιζελείου, τη συγχώνευση της Νεφρολογικής, τη παραλίγο συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής, την άρον-άρον άνοιγμα της Παιδοψυχιατρικής μέσω ΕΣΠΑ (δηλ. για ένα χρόνο και μετά έχει ο θεός).
 
Η προσπάθεια απόδοσης ευθύνης στις εργαζόμενους που αντιστέκονται στις μετακινήσεις, στο αίτημα για ουσιαστική  και πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου  δεν πιάνει πλέον σε κανέναν.    
 
Δεν θα τους επιτρέψουμε να αθωώνουν την πολιτική της υποστελέχωσης τόσων χρόνων που οδηγεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση το νοσοκομείο.                 
Δεν θα τους επιτρέψουμε στο όνομα ότι διοικούν το νοσοκομείο, να κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους, κάθε φορά, σε όποιο πόστο θέλουν τόσο μέσα στο ΠΑΓΝΗ όσο και σε όλη την περιφέρεια.
 
Τα προβλήματα είναι χρόνια και η διοίκηση υπηρετεί τα συμφέροντα του υπουργείου, της πολιτικής της ΝΔ -ΠΑΣΟΚ- ΕΕ.Η αγανάκτηση των εργαζομένων καθοδηγείται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είναι θέμα ανικανότητας η διαχείρισης η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
 
Ο αγώνας για άμεσες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Για την υπεράσπιση του δημόσιου και αποκλειστικού δωρεάν χαρακτήρα της υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Είναι αναγκαιότητα το άνοιγμα της καρδιοχειρουργικής όπως και της παιδοψυχιατρικής αλλά να γίνει με όρους ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών.         
 
Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε τμήμα να βρίσκονται σε επαγρύπνηση!
 
Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν. Αφορά όλους μας!
 
Ο λαός να μην έχει εμπιστοσύνη της διακηρύξεις της κυβέρνηση.
 
Η υγεία είναι αγαθό και θα το προασπιστεί με αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων.
 
Σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένων. Καλούμε έκτακτη ΓΣ και σε στάση εργασίας με κατάληψη στο γραφείο του διοικητή