Ετοιμάζονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας για το άνοιγμα την 1η Σεπτεμβρίου

12:04 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020
12:08 μ.μ. - Τετ, 26/04/2020
Image: Ετοιμάζονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας για το άνοιγμα την 1η Σεπτεμβρίου

Σκέψεις για επιπλέον δομές φιλοξενίας βρεφών δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Μ. Σακαδάκη

Μπορεί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη χώρα να ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου ωστόσο οι διαδικασίες για τη φιλοξενία παιδιών και βρεφών είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η φετινή καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ έχει ως συνέπεια να μην γνωρίζουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές. Όσοι γονείς δεν είναι δικαιούχοι voucher τα παιδιά τους θα φιλοξενηθούν μέσω του δήμου. Τα τροφεία παραμένουν στο ίδιο ποσό και αντιστοιχεί σε 65 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον φέτος για πρώτη φορά θα είναι δυνατή η φιλοξενία παιδιών δημοσίων υπαλλήλων, εξήγησε σε συνέντευξή τους στην Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας.

Εκτίμησε ότι όλα τα παιδιά θα φιλοξενηθούν ωστόσο υπάρχει μια επιφύλαξη για τα βρέφη κάτι που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για επιπλέον δομές ή διαμόρφωση υφιστάμενων κάτι που είναι στις σκέψεις τους, είπε η κα Σακαδάκη.

Σημείωσε ακόμη ότι οι δομές θα προσαρμοστούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό ωστόσο όμως δεν έχουν σταλεί ακόμη, περαιτέρω οδηγίες από το Υπουργείο για τα διαλείμματα, τη σίτιση κλπ Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί ενώ παράλληλα θα προσληφθεί και παιδίατρος για τις γενικότερες ανάγκες των σταθμών.