Έρχονται μέτρα για το ΕΣΥ, αύριο οι ανακοινώσεις Κικίλια και ειδικών

12:04 μ.μ. - Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
12:03 μ.μ. - Τρί, 02/04/2021
Image: Έρχονται μέτρα για το ΕΣΥ, αύριο οι ανακοινώσεις Κικίλια και ειδικών

Νέα μέτρα στήριξης των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα για την αποσυμφόρησή τους ανακοινώνονται αύριο το απόγευμα

Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο παρουσιάστηκαν στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας - Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Στενάζει» το ΕΣΥ

Το ΕΣΥ είναι στα όριά του με τα προγνωστικά για τις επόμενες ημέρες να μην είναι καλά, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι η πίεση θα ενταθεί. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος επταημέρου στις νέες εισαγωγές είναι 292 την ημέρα. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νοσοκομεία της Αττικής είναι αυτά που δέχονται τις περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών Covid και «το σύστημα υγείας δοκιμάζεται».

Έτσι τη λήξη του «συναγερμού» που θα φέρει σταδιακά και την άρση lockdown θα καθορίσουν δύο παράγοντες: ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων – ο οποίος θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 1000 ημερησίως – και κυρίως η αποσυμπίεση σε επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνωμένων στις Μ.Ε.Θ..

Την ίδια ώρα και ενώ χθες καταγράφηκαν 1176 κρούσματα σε σύνολο μόλις 17.936 τεστ, η θετικότητα τρομάζει καθώς εκτινάχθηκε στο 6,55%!

dikaiologitika.gr