Έρχεται το μεταφορικό ισοδύναμο και στην Κρήτη – Περιμένουμε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων

12:28 μ.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Τρί, 31/28/2020
Image: Έρχεται το μεταφορικό ισοδύναμο και στην Κρήτη – Περιμένουμε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στον Ηχώ 99,8

Άμεσα θα εφαρμοστεί το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Είναι όπως είπε σε συνεννόηση και συνεργασία με τα Επιμελητήρια του νησιού ώστε να του καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις προκειμένου εν συνεχεία να εφαρμοστεί το μέτρο.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε στη συνέχεια ότι η χώρα δέχεται δυο ασύμμετρες απειλές. Από τη μια οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού , ένα παγκόσμιο πρόβλημα και από την άλλη οι γεωπολιτικές πιέσεις από την Τουρκία που είναι ένα θέμα που αφορά και την Ευρώπη.

Ειδικότερα για την πανδημία είπε ότι από νωρίς πάρθηκαν μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός και κάλεσε τους πολίτες να τα σέβονται , να τα τηρούν και να Μένουν Σπίτι. Ως Υπουργείο Ναυτιλίας έλαβαν και από πλευράς τους μέτρα, απαγορεύτηκε η μετακίνηση προς τα νησιά με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους. Διασφαλίζεται ακόμη η απρόσκοπτη μεταφορά εμπορευμάτων και αγαθών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων Επίσης αξιοποιώντας την τεχνολογία γίνονται μαθήματα με τηλεδιάσκεψη στους μαθητές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού.

Σε σχέση με τις τις πιέσεις εξ ανατολών ανέφερε ότι σε ότι τους αφορά πως το Λιμενικό Σώμα εργάζεται για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων και συνεχάρη το προσωπικό του Λ.Σ. για το έργο του. Σε κάθε περίπτωση τόνισε είμαστε αποφασισμένοι και θα αντιδράσουμε εάν απειληθεί η εθνική μας ακεραιότητα.