Έρχεται ένας... φεύγουν τρεις από την Πυροσβεστική Ιεράπετρας

9:41 π.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
09:11 π.μ. - Δευ, 04/41/2019
Image: Έρχεται ένας... φεύγουν τρεις  από την Πυροσβεστική Ιεράπετρας

Αναμένεται ενίσχυση της υπηρεσίας μέσω των νέων προσλήψεων στην Πυροσβεστική τον Μάιο

Η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα Ανώγεια φέρνει αλλαγές ως προς το προσωπικό στην   Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας. Ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής μιλώντας στον Ηχώ 99,8 επιβεβαίωσε  ότι πράγματι 7 άτομα από την υπηρεσία είχαν κάνει αίτηση προκειμένου  να μεταφερθούν στο νέο κλιμάκιο. 
 
Το  θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί ντόπιοι πυροσβέστες.  Αρκετοί  είναι από το Ηράκλειο οπότε προτιμούν να είναι πιο κοντά στον τόπο τους. Εμείς όμως θέλουμε να διασφαλίσουμε  το καλύτερο για την  υπηρεσία και έτσι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια προς την κεντρική διοίκηση της Π.Υ. η οποία πείστηκε για τις ανάγκες της Π. Υ. Ιεράπετρας. Ανάγκες πουείδε από κοντά και ο Διοικητής της Π.Υ. Κρήτης κ. Λαγουδάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.  
 
Αποφασίστηκε  να φύγουν  τελικά 3 άτομα ενώ θα έρθει στην υπηρεσία ένας Γεραπετρίτης πυροσβέστης που υπηρετεί τώρα στο Ηράκλειο. Αναμένεται επίσης , σύμφωνα με δεσμεύσεις , η Π.Υ. Ιεράπετρας να ενισχυθεί από τις προσλήψεις που προγραμματίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Η υπηρεσία μας χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Ήδη από τον Μάρτιο,  πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδο,  είχαμε  περιστατικά με φωτιές ενώ πρόσφατα οι πυροσβέστες της υπηρεσίας βρέθηκαν κοντά στους πληγέντες από την κακοκαιρία στις αρχές του Απρίλη που έπληξε τον δήμο μας. 
 
Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι, θεωρούμε ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις  η υπηρεσία μετά τον Μάιο θα ενισχυθεί μέσω των νέων προσλήψεων, τόνισε. Ο κ. Καλιοντζής τέλος ανέφερε ότι "έφυγε" ένα όχημα, το οποίο όμως δεν αναμένεται να επηρεάσει επιχειρησιακά την υπηρεσία, η οποία δεν αποκλείεται να ενισχυθεί με κάποιο άλλο.