Ερντογάν: Κάποιοι ξεχνούν πώς γλίτωσαν από το να γίνουν παστά ψάρια

9:00 π.μ. - Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018
09:12 π.μ. - Δευ, 03/00/2018
Image: Ερντογάν: Κάποιοι ξεχνούν πώς γλίτωσαν από το να γίνουν παστά ψάρια

Νέο παραλήρημα - απάντηση στον Παυλόπουλο

Με ιδιαίτερα προκλητικές και για άλλη μια φορά εμπρηστικές δηλώσεις απαντά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Σε νέο παραλήρημά του ο Ερντογάν επέλεξε την περιοχή του Σαγγάριου, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα. Για να καταλήξει με την υπόδειξη στους Έλληνες που κάνουν, όπως είπε, «δηλώσεις μεγαλύτερες από το ανάστημά τους» να διαβάσουν ιστορία «για το πώς σώθηκαν πέφτοντας στη θάλασσα». 
 
«Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους […] ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος σε αιχμηρό τόνο, αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο το 1921.
 
«Όποιοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, ας κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους και να διαβάσουν κάποιο καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια» προσέθεσε.
 
Το νέο παραλήρημα του τούρκου προέδρου ήρθε στον απόηχο της δήλωσης του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει πως εάν χρειαστεί οι Έλληνες θα μιμηθούν τους προγόνους τους και θα σταθούν απέναντι στους Τούρκους.
 
«Δεν το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μάς υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» είχε σημειώσει ο κ. Παυλόπουλος, διαμηνύοντας πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι κατοχυρωμένα χάρη στο διεθνές δίκαιο και πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν επιδέχεται αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση, δήλωση μάλιστα η οποία είχε προκαλέσει προ ημερών και την οργισμένη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
 
 
in.gr