Επιτέλους μεταφορικό ισοδύναμο για τα προϊόντα της Κρήτης

2:06 μ.μ. - Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019
02:06 μ.μ. - Κυρ, 02/06/2019
Image: Επιτέλους μεταφορικό ισοδύναμο για τα προϊόντα της Κρήτης

Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες - Από πότε θα ισχύσει το μέτρο

Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες της Κρήτης  αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο για τα προϊόντα τους.
 
Σε κοινή σύσκεψη που είχαν σήμερα βουλευτές της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ανακοινώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει τις επιχειρήσεις της Κρήτης από 1/7/2019 στο ισοδύναμο μεταφορικό κόστος για τις θαλάσσιες μεταφορές προϊόντων της Κρήτης.
 
 
 Το μέτρο θα αφορά σε πρώτο χρόνο προϊόντα παραγόμενα στην Κρήτη και θα αφορά την μεταφορά τους έως τα χερσαία λιμάνια. Αναφέρεται σε γεωργικά, κτηνοτροφικά κλπ. προϊόντα που θα διακινούνται με ετήσιο τζίρο έως 40 εκατομμύρια. Η εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη θα ανέλθει στα 70 εκατομμύρια.
 
 Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος όλοι οι βουλευτές που κατέθεσαν την σχετική τελευταία ερώτηση για την επέκταση του μεταφορικού  ισοδύναμου στην Κρήτη, δηλαδή οι Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Σπύρος Δανέλλης Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ επίσης παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού Γιάννης Σαλούστρος και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη Ναπολέων Ξιφαράς.
 
Το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και από τη Συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ, καθώς και ότι στη χώρα μας επί τέσσερις περίπου δεκαετίες η εφαρμογή του αποτέλεσε πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών σε βάρος των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.
 
 
neakriti.gr