Εντείνεται η προσπάθεια για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

9:32 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015
09:03 π.μ. - Τρί, 24/32/2015
Image: Εντείνεται η προσπάθεια για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

Συνεδρίασε την Παρασκευή 20/3/2015 η Επιτροπή Στήριξης του ΤΕΙ Ιεράπετρας που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση αν και μεταξύ τους τα μέλη της επιτροπής έχουν συχνή επικοινωνία.
 
Κατά τη συζήτηση που έγινε, ο Δήμαρχος μετέφερε στην επιτροπή τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης και οι δυο καθηγητές, μέλη της Επιτροπής.
 
Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε ότι στον κ. Υπουργό μετέφεραν το αίτημα της Ιεράπετρας για παραμονή του ήδη υφιστάμενου τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης ζητώντας παράλληλα να γίνουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε όπως προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 104, να λειτουργήσει το νέο Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων, με έδρα την Ιεράπετρα, δεχόμενο τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη σχετικά με το να συμπεριληφθούν τα τμήματα στο μηχανογραφικό της φετινής χρονιάς.
 
Εκφράστηκε από πλευράς Υπουργείου η διάθεση για συνεργασία δηλώνοντας το αμέριστο ενδιαφέρον τους και επισημάνθηκε πως στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εξεταστούν τα αιτήματα της Ιεράπετρας.
 
Κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής από μέλη της Επιτροπής εκφράστηκαν φωνές δυσαρέσκειας για το ότι η Ιεράπετρα δεν θα μπορέσει φέτος να δεχθεί φοιτητές σε κανένα Τμήμα. Έγινε εκτενής αναφορά στα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν από την ύπαρξη και λειτουργία του υφιστάμενου τμήματος τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για την αγορά εργασίας. Εγινε λόγος για το ότι το τμήμα είναι ακόμη εν λειτουργία, υπάρχουν οι καθηγητές, με τις όποιες ελλείψεις ίσως, όπως και ο εξοπλισμός που απαιτείται για την συνέχιση της λειτουργίας του και επιπλέον υπάρχουν και προτάσεις για το κτιριακό. Τονίστηκε πως θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα διασφαλίσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε στην Ιεράπετρα να λειτουργήσει τμήμα ή τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com