Εν μέσω αντεγκλήσεων οι τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο – Δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν

12:48 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022
12:02 μ.μ. - Πέμ, 24/48/2022
Image: Εν μέσω αντεγκλήσεων οι τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο – Δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν

Ασφαλτοστρώσεις, τηλεμετρία, αντικατάσταση λαμπτήρων μεταξύ των θεμάτων

Με τηλεδιάσκεψη και αυτή την φορά έγινε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Στα προ ημερήσιας διάταξη θέματα μπήκαν θέματα όπως οι σωληνώσεις τηλεμετρίας που έχουν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία. Επίσης τοποθετήθηκε η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη της οποίας η αργία έληξε και επέστρεψε στα καθήκοντα της ευχαριστώντας συναδέλφους της για τη υποστήριξη. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Αγγελάκης ως προϊστάμενος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας να δοθούν ονόματα στους δρόμους της Ιεράπετρας και να υπάρχουν αριθμοί προκειμένου οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ να μην καθυστερούν στα περιστατικά.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης είπε για τα καφαο της τηλεμετρίας και άλλων υπηρεσιών ότι θα αναζητηθεί κάποια λύση ώστε να τα καμουφλάρουν και να μην είναι αντιαισθητικά. Επίσης αναφέρθηκε στην εργολαβία 1.000.000,00 ευρώ περίπου για ασφαλτοστρώσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Τέλος σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αργύρη Πανταζή για τη νήσο Χρυσή προτρέποντας τον να ξεκαθαρίσει την θέση του αν θέλει να μείνει ανοιχτό η κλειστό, με τον κ. Πανταζή να απαντά ότι οι θέσεις τους είναι ξεκάθαρες και όπως θέλουμε το σπίτι μας καθαρό το ίδιο θέλουμε και το νησί

Ο αντιδήμαρχος κ Κώστας Αστροπεκάκης ενημέρωσε το σώμα για την αντικατάσταση των λαμπτήρων στην πόλη και στα χωριά, είπε ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες για την τηλεμετρία και πως θέση που επιλέχτηκε για το κέντρο της πόλης ήταν εισήγηση της υπηρεσίας και δεν υπήρχε άλλη λύση.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τώρα, εξετάστηκε το αίτημα πολιτών με θέμα «Διαμαρτυρία πολιτών Ιεράπετρας για την κοπή δέντρων» με εισηγητής τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασπραδάκη. Παρέμβαση για την κοπή των δέντρων έκανε ο κ Μιχάλης Λιαπάκης μέλος ομάδας πολιτών που συγκέντρωσε υπογραφές για να μην κοπούν τα δέντρα.

Όπως είπε , δεν είναι εναντίον της ανάπλασης είναι αντίθετοι στην κοπή των δέντρων και η πρότασή τους είναι να τροποποιηθεί η μελέτη και να ενσωματωθούν τα υφιστάμενα δέντρα στην μελέτη ώστε να μην αφαιρεθούν. Επίσης ζήτησε από το Δημοτικό συμβούλιο να ενημερώνει όλους τους φορείς για τέτοια σοβαρά θέματα.