Εμπλοκή με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech στη Βρετανία: Να μην το κάνουν όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες

1:24 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Τετ, 09/24/2020
Image: Εμπλοκή με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech στη Βρετανία: Να μην το κάνουν όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες

Προειδοποίηση σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊο της Pfizer/BioNTech, εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές, μία μέρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες που έχουν παρουσιάσει κατά το παρελθόν «σοβαρές» αλλεργίες και «σοβαρά» αλλεργικά συμπτώματα, να μην κάνουν το εμβόλιο.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε με αφορμή την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε δύο ανθρώπους που έκαναν χθες το εμβόλιο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν από το αλλεργικό σοκ.

Η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ωστόσο σε πρώτη φάση θα λάβει περίπου 800.000 τεμάχια – που αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 400.000 ανθρώπων (δύο δόσεις).

Οσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν πιστοποιητικό, το οποίο έχει μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα. Σε αυτή θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας του πολίτη, τον τύπο εμβολίου που έκανε, τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου και την ημερομηνία χορήγησής του – αυτά τα στοιχεία θα καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης επισήμαναν πως σε αυτή τη φάση οι κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν ως «διαβατήρια ανοσίας», ωστόσο δεν απέκλεισαν χώροι ψυχαγωγίας να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα ώστε να λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία ήρε τα περιοριστικά μέτρα και ενεργοποίησε το σύστημα τριών ζωνών επικινδυνότητας, ενώ οι σταδιακοί εμβολιασμοί πιθανότατα θα συμβάλουν στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Οι εικόνες πάντως από τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων το Σαββατοκύριακο ήταν αποκαρδιωτικές, καθώς ο συνωστισμός για αγορές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε αντίθετη τροχιά βρίσκεται η Γερμανία, καθώς τα νοσοκομεία ζητούν σκληρό λοκντάουν -και όχι χαλάρωση των μέτρων τις μέρες των εορτών- λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχιζόμενο υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

dikaiologitika.gr