Εκλογές ΝΔ: Στο ίδιο εκλογικό τμήμα οι ψηφοφόροι

9:37 π.μ. - Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
09:08 π.μ. - Δευ, 01/37/2016
Image: Εκλογές ΝΔ: Στο ίδιο εκλογικό τμήμα οι ψηφοφόροι

Κορυφώνεται η «μάχη» των δύο υποψηφίων Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς έχουν μπει στην τελική ευθεία ενόψει του επαναληπτικού γύρου της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά την διαδικασία, αυτή είναι πιο απλή για τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση της από την μεριά του οργανωτικού του κόμματος. Ο Στέφανος Σπανόπουλος που έχει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας στα όρια του Νομού Λασιθίου άρα και την ομαλή διεξαγωγή και του δεύτερου γύρου την Κυριακή, έχει λιγότερο άγχος από την πρώτη Κυριακή από την στιγμή που στον δεύτερο γύρο δεν θα χρειαστεί η χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων ή συσκευών, καθώς θα ακολουθηθούν οι λίστες της πρώτης αναμέτρησης.
 
Είναι καίριο να αναφερθεί ότι ένα μέλος που δεν ψήφισε την προηγούμενη φορά δεν μπορεί να το κάνει τώρα, καθώς οι κατάλογοι που θα ισχύσουν είναι όσοι συμπληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.
 
Όλοι όσοι ψήφισαν πρέπει να προσέλθουν ξανά στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει την πρώτη φορά καθώς ο κατάλογος στον οποίον γράφηκαν θα υπάρχει μόνο εκεί.
Ο κ. Σπανόπουλος επισημαίνει ακόμα ότι η υποχρέωση των 3 ευρώ δεν θα ισχύει την δεύτερη Κυριακή, ενώ σε ότι αφορά την διαδικασία τονίζει ότι θα γίνεται πιο γρήγορα από την πρώτη Κυριακή, καθώς δεν θα υπάρχει καθυστέρηση από συνδέσεις των μηχανημάτων.
 
«Αισιοδοξούμε ότι στις κάλπες θα βρεθούν ξανά και οι 2.427 πολίτες του νομού που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή στα 8 εκλογικά τμήματα και στις 10 κάλπες. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει όλους ενωμένους με μια Ν.Δ με ισχυρή βάση και ένα νέο πρόεδρο που θα έχει την εμπιστοσύνη όλων μας», κατέληξε.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
anatolh.com