Έκφραση δυσαρέσκειας για την συμπεριφορά του Δημάρχου Ιεράπετρας έναντι δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης

7:34 π.μ. - Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020
07:05 π.μ. - Τετ, 06/34/2020
Image: Έκφραση δυσαρέσκειας για την συμπεριφορά του Δημάρχου Ιεράπετρας έναντι δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης

«Όταν η συκοφαντία και τα ψεύδη γίνονται εργαλεία διοίκησης, τότε πλήττεται ανεπανόρθωτα ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Στο δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας την 30η Απριλίου 2020, γίναμε θεατές μίας απαράδεχτης επίθεσης από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, με ψεύδη και συκοφαντίες, προς μέλος της παράταξης μας και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Πιστεύουμε πως η επίθεση αυτή ως μόνο στόχο της είχε να καλύψει την εμφανέστατη έλλειψη πολιτικά ορθών επιχειρημάτων για τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας.

Ο κος δήμαρχος, συκοφαντικά και προφανώς ψευδόμενος, καταλόγισε φράσεις και εκφράσεις πεζοδρομίου σε δημοτικό σύμβουλο τις οποίες όπως είπε, εντόπισε σε μέσα μαζικής δικτύωσης και αφορούσαν το άτομο του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Προφανώς, ερχόμενος σε δύσκολή θέση με τις ερωτήσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της παράταξης μας, χρησιμοποιώντας απειλές και γλώσσα που δεν αρμόζει σε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου και πόσο μάλλον στον ίδιο τον δήμαρχο, προσπάθησε να στρέψει την συζήτηση σε θέματα αναληθή και ανάξια λόγου.

Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας, όλο αυτό το διάστημα, υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο μας κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις που αφορούν νευραλγικά ζητήματα της περιοχής μας για την βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών του δήμου Ιεράπετρας.

Ζητούμε λοιπόν από τον κο Δήμαρχο, να φέρει αποδείξεις για όλα αυτά που καταλογίζει στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας, διαφορετικά και θεσμικά οφείλει να ζητήσει συγνώμη δημόσια για την απαράδεχτη συμπεριφορά του.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να είναι χώρος αντιπαραθέσεων και συκοφαντικών προσωπικών επιθέσεων, αλλά ένας χώρος παραγωγής έργου. Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ το έχει αποδείξει εμπράκτως και για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται που δεν αρμόζει στην λειτουργία των θεσμικών οργάνων του τόπου μας και ταυτόχρονα καλούμε τον δήμαρχο σε παραγωγική συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων και όχι σε ανούσιους θεατρινισμούς που μοναδικό στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των δημοτικών συμβούλων και της κοινής γνώμης.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος 

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης